Τελευταία νέα
Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού» Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για τις αντιπυρικές ζώνες Νέα Δημοσκόπηση: Ανεβαίνει η ΝΔ – Νέα «πτώση» για το ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ: Η πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέση με αυτή των Ελλήνων πολιτών Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία επαναφέρει τις «γκρίζες ζώνες», μα αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκης: «Τα μέτρα της κυβέρνησης απαντούν στην ακρίβεια» – «Ενθαρρυντική η πορεία του πληθωρισμού» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Τουρκία επαναφέρει την «Γαλάζια Πατρίδα» και τις ‘’γκρίζες ζώνες’’ – Να αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση Τσακαλώτος: ”Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε ένα δρεπάνι κι ένα σφυρί” Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρολάρει» τον Κασσελάκη: Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε δρεπάνι και σφυρί Σκληρή κριτική σε Κασσελάκη από τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου – «Απόψεις εκτός θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κόσοβο

Οι αραβικές χώρες καταδίκασαν το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη

Ιανουάριος 22, 2023

Τα υπουργεία Εξωτερικών των αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου καταδίκασαν τη σημερινή καύση του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

Το Κοράνι, το ιερό βιβλίο του Ισλάμ, κάηκε από τον Rasmus Paludan, τον ηγέτη του δανικού ακροδεξιού πολιτικού κόμματος «Hard Line», και έχει επίσης σουηδική υπηκοότητα.

Ο Paludan έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από διαδηλώσεις στο παρελθόν με το κάψιμο των ισλαμικών ιερών βιβλίων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε έντονα την καύση του Κορανίου στη Σουηδία και επανέλαβε τη σημασία της διάδοσης των αξιών του διαλόγου, της ανεκτικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης μελών διαφορετικών θρησκειών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ προειδοποίησε ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να εξάψουν τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και να αποτελέσουν επικίνδυνη πρόκληση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζήτησε σεβασμό των θρησκευτικών συμβόλων και απόρριψη προσβολών σε θρησκευτικά αισθήματα και ιερά.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης έντονα την καύση του Κορανίου, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια αντι-ισλαμική πράξη, η οποία προσβάλλει τις μουσουλμανικές αξίες υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο.

Διαμαρτυρίες κατά των προσπαθειών της Τουρκίας και της Σουηδίας να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Στοκχόλμη και ένα Κοράνι κάηκε μπροστά από την τουρκική πρεσβεία.

Με πληροφορίες  από τον  Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...