Τελευταία νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Eπικίνδυνος o Mητσοτάκης, πρέπει να παραιτηθεί – Η πολιτική αλλαγή θα φέρει την κάθαρση και θα αποκαταστήσει το κράτος δικαίου Ν. Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης- Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη Ανδρουλάκης: Όσοι και όσο ανέχεστε τη συμμορία του Μαξίμου που οργανώθηκε από Μητσοτάκη – Δημητριάδη είστε συνένοχοι Νικόλας Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή Εκλογές: Τα δύο σενάρια για κάλπες, τέλη Οκτωβρίου ή τέλη Μαρτίου Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Flotilla: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος απέναντι στην Ιστορία» Ο Πολάκης αποκάλεσε τους Παπασταύρο-Τσάφο “πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων” Βουλή: Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Κυμπουρόπουλου ως προέδρου της ΕΑΠ και του Τσέκερη ως προέδρου στην ΕΕΒΤ
Newsauto.gr

Οι βενζινοπώλες προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και για τους πρατηριούχους τούς έκανε να αντιδρούν.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράν και στις όμορες χώρες, σε μια περιοχή όπου είναι πετρελαιοπαραγωγός, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των καυσίμων και στην αντλία.

Ως μέτρο για να περιοριστεί το φαινόμενο, η ελληνική κυβέρνηση προτάσσει την επιβολή πλαφόν στο κέρδος τόσο στις εταιρείες μεταφορών καυσίμων όσο και στους βενζινοπώλες.

Οι τελευταίοι αντιδρούν σε αυτό κυρίως επειδή θεωρούν πως αυτό είναι χαμηλό. Συγκεκριμένα, το μικτό περιθώριο κέρδους που ορίστηκε στα 12 λεπτά του ευρώ, δηλαδή 9,5 λεπτά του ευρώ καθαρά.

Η κυρία Μαρία Ζάγκα, η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤnews δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες ίσως αυξηθεί περισσότερο η τιμή των καυσίμων και είπε ότι αυτή της αμόλυβδης βενζίνης ίσως ξεπεράσει τα 2,0 ευρώ/λίτρο και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους συναδέλφους της, ως μέτρο αντίδρασης στην επιβολή πλαφόν στο κέρδος τους.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Τα τιμολόγια που παραλαμβάνουμε τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν καθημερινή αύξηση από 1 έως 3 λεπτά.

»Είμαστε όλοι ενωμένοι, χωρίς χρώματα και σημαίες εταιρειών. Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις γιατί δεν μπορεί όλα να πέφτουν στις πλάτες μας».

Η κυρία Ζάγκα, δήλωσε ότι οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή που θα έχουν οι διαμαρτυρίες των βενζινοπωλών θα ληφθούν άμεσα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τι κινητήρες θα έχει το νέο CUPRA Raval;

Δοκιμή: Renault Austral E-Tech 200 PS

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Κατσούτα παίρνει τα ηνία! (+video)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...