Τελευταία νέα
Ο Τσίπρας σχολιάζει την επικαιρότητα και προτείνει την ταινία «Ο Νονός» [βίντεο] Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει «Νονό» και αφήνει τους συνειρμούς ανοιχτούς Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ουρές για τη φρεγάτα «Κίμων» στο λιμάνι [βίντεο] Διαδηλώσεις στη Γαλλία: 135 συλλήψεις και 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους – Πού σημειώνονται επεισόδια Μαρινάκης: “Η μάχη που έρχεται είναι ιδεολογική. Δεν είναι μάχη για ποσοστά. Είναι μάχη για το ποια χώρα θέλουμε” ΕΛ.Α.Σ.: Να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για τη Μονή Σινά – Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της «Ο δικός μας Νέος Κόσμος; Χωρίς αδικίες και αποικιοκρατία» Έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για σκάνδαλο μπάσκετ: Στο μικροσκόπιο περιουσίες και πόθεν έσχες Παύλος Μαρινάκης: Βασικό διακύβευμα των εκλογών η σύγκρουση της σοβαρής και αποτελεσματικής πολιτικής με τον λαϊκισμό και τα άκρα Πένθος για τον Δημήτρη Πιατά: Πέθανε η σύζυγός του Λέλα – Το ανακοίνωσε ο Βούρος μετά την παράσταση ΥΠΕΞ για 81 χρόνια ΟΗΕ: Σημαντικότητα της Προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας Γκιουλέρ: Η Αίγυπτος θα κέρδιζε 15.000 τ. χλμ. με συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία – Τι είπε για Ελλάδα
Efsyn.gr

Οι ιταλικές αρχές βρήκαν κεφάλι κροκόδειλου σε αποσκευή στο αεροδρόμιο του Τορίνο

Ένας Ιταλός άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ πρόστιμο ή ακόμη και ποινή φυλάκισης, μετά τον εντοπισμό αποξηραμένου κεφαλιού ενός κροκόδειλου που απειλείται με εξαφάνιση στις αποσκευές του, στο αεροδρόμιο Καζέλε του Τορίνο.
Ο άνδρας είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της βόρειας ιταλικής πόλης με πτήση από το Μαϊάμι μέσω Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε σε δήλωσή της η μονάδα του Τορίνο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.
Το κεφάλι του ερπετού είχε τυλιχθεί σε καφέ χαρτί, σε μια προσπάθεια να αποκρυφθεί από τους ελέγχους ασφαλείας και τα τελωνεία, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι συνοριακές αρχές το κατάσχεσαν άμεσα, ενώ ο επιβάτης, ο οποίος φέρεται να επέστρεφε από διακοπές, τέθηκε υπό έρευνα με την κατηγορία της λαθραίας διακίνησης δείγματος προστατευόμενου είδους.
Οι κροκόδειλοι προστατεύονται από τη Σύμβαση της Ουάσινγκτον, μια διεθνή συμφωνία που υπογράφηκε το 1973 με στόχο την προστασία απειλούμενων φυτών και ζώων από τους κινδύνους του διεθνούς εμπορίου.
Εάν καταδικαστεί, ο άνδρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο από 20.000 έως 200.000 ευρώ ή ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως έναν χρόνο.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση στο Τορίνο εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής στην Ιταλία. «Το αντικείμενο κατασχέθηκε επειδή είχε εισαχθεί χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό ή την απαραίτητη άδεια», ανέφερε η αστυνομία.
Η Ιταλία αποτελεί σημαντικό κόμβο διέλευσης για το παράνομο εμπόριο εξωτικών ζώων, μεγάλο μέρος του οποίου συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Σε έκθεση που δημοσίευσε νωρίτερα φέτος το ιταλικό τμήμα του WWF ανέφερε ότι ζώα, μεταξύ των οποίων «χελώνες, καλλωπιστικά πτηνά, τροπικά ερπετά, ακόμη και μικρά πρωτεύοντα, διακινούνται παράνομα μέσω διαδικτυακών καναλιών και διασυνοριακών ανταλλαγών». Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το 2025 κατασχέθηκε στη Σικελία ένας χιμπατζής που κρατούνταν παράνομα.
Ωστόσο, αντικείμενα όπως αποξηραμένα κεφάλια κροκοδείλων αγοράζονται ορισμένες φορές ως αναμνηστικά από τουρίστες που δεν γνωρίζουν ότι είναι παράνομο να τα μεταφέρουν στη χώρα τους. Ένας Καναδός άνδρας συνελήφθη πέρυσι στο αεροδρόμιο του Δελχί, όταν εντοπίστηκε στις αποσκευές του ένα κεφάλι κροκόδειλου που είχε αγοράσει στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...