Τελευταία νέα
Ο Μητσοτάκης, η καθαρίστρια στον Βόλο και ο Λαζαρίδης Μ.Χαρακόπουλος στη Διεθνή Γραμματεία της ΔΣΟ: Η παγκόσμια κοινότητα έχει εισέλθει σε ταραγμένα και αχαρτογράφητα ύδατα Παύλος Πολάκης: Η παραίτηση Λαζαρίδη χαστούκι στο παρακράτος και στην ψευτοαριστεία του Μητσοτάκη» Την Τρίτη στη Λέσβο ο Ν. Ανδρουλάκης για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων λόγω του αφθώδους πυρετού Ηρώ Διώτη: Ακόμα και για Μητσοτάκη, εκπλήσσει το μέγεθος της εργαλειοποίησης Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης – Το παρασκήνιο της παραίτησης Άδωνις Γεωργιάδης: Διέταξα ΕΔΕ για την τραγική συκοφαντία, η Μυρτώ διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει Μ.Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: «Η μάχη την οποία δίνουμε δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε κομματική διάσταση» Γεωργιάδης: Διέταξα ΕΔΕ για την τραγική συκοφαντία, η Μυρτώ διασωληνώθηκε πριν πεθάνει Σιακαντάρης: Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας το “μανιφέστο” Τσίπρα- Η αιχμή στο ΠΑΣΟΚ (ηχητικό) Στο Ναύπλιο ο Δ. Κουτσούμπας για εκδήλωση μνήμης στην Ακροναυπλία Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία: «Αναφαίρετο το δικαίωμα στα 12 μίλια»
Indicator.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση Σκανδαλίδη αποδόμησε το αφήγημα της κυβέρνησης περί “διαχρονικών παθογενειών”

“Η κατάθεση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αποδόμησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ”διαχρονικών παθογενειών” και ”διακομματικών ευθυνών”” αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες “ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε ότι η ποιοτική τομή σε σχέση με το παρελθόν είναι η άμεση εμπλοκή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στο σκάνδαλο, όπως αυτή προκύπτει από τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας” ενώ “υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε πραξικοπηματικά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, φοβούμενη τη διερεύνηση των ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.
“Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η επισήμανσή του ότι ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο Μητρώο Αγροτών δεν θα επέτρεπε ποτέ το σημερινό όργιο: δηλώσεις βοσκοτόπων χωρίς ζώα, ”ενεργούς αγρότες” χωρίς παραγωγή και επιδοτήσεις χωρίς πραγματική αγροτική δραστηριότητα. Όπως υπογράμμισε, τέτοια οργανωμένη απάτη, με συμμετοχή μάλιστα της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και πολιτική εμπλοκή, δεν υπήρξε στο παρελθόν. Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πολιτικής κάλυψης του κυκλώματος των παράνομων επιδοτήσεων” προσθέτουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν:
“Το συμπέρασμα είναι αδιαμφισβήτητο: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι ούτε διαχρονικό, ούτε αόριστο. Έχει συγκεκριμένο χρόνο, συγκεκριμένη δομή και συγκεκριμένη πολιτική ευθύνη – αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.
The post ΟΠΕΚΕΠΕ – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση Σκανδαλίδη αποδόμησε το αφήγημα της κυβέρνησης περί “διαχρονικών παθογενειών” appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...