Τελευταία νέα
Live η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος Χατζηδάκης: Τριπλή στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης με επιδότηση, εκπτώσεις από διυλιστήρια, επίδομα θέρμανσης Τέμπη: «Μου τον έφεραν γυμνό, σε μια σακούλα με φερμουάρ» – Η σπαρακτική κατάθεση της μητέρας του 23 χρόνου Κύπριου φοιτητή Τσίπρας από Ρέθυμνο: Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους παραγωγούς που επλήγησαν Ρωσία: Κατακόρυφη πτώση στην κίνηση των bots μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας σε data centers της Yandex Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης – Αναφορές για εκρήξεις Η «μαύρη τρύπα» της Κυψέλης Φαναράς για δημοσκόπηση Metron Analysis: Η κοινωνική απαισιοδοξία μπορεί να σηματοδοτεί, αν υπάρχει ελπίδα, μία νέα προσπάθεια (Το 74% προσδοκά να βελτιωθούν τα πράγματα από την επόμενη κυβέρνηση) Πολιτική, κράτος και κόμμα στο μοντέλο διακυβέρνησης του Μητσοτάκη Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Πιο πιθανό να απομακρυνθεί η Γκίλφοϊλ με απόφαση Τραμπ από το να της ασκηθεί κριτική στα ελληνικά ΜΜΕ Παπασταύρου: Στόχος το πετρέλαιο να είναι κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο Η Ρωσία στον ανυποχώρητο δρόμο του Ιράν-Η Ελλάδα να ελευθερώσει τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειαςώ
Efsyn.gr

Οργή Γερμανίας κατά Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων: «Αυτός φταίει με τον ανεύθυνο πόλεμο που ξεκίνησε»

Το Βερολίνο δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα και θεωρεί υπεύθυνο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σήμερα, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Λαρς Κλινγκμπάιλ κάλεσε τον Τραμπ να τερματίσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν, ενόψει του ταξιδιού του στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο της G20.
«Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα, προς τις ΗΠΑ επίσης: τερματίστε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Κλινγκμπάιλ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Ειδικότερα για τις τιμές των καυσίμων δήλωσε: «Η ευθύνη βαρύνει τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον ανεύθυνο πόλεμο τον οποίο ξεκίνησε στο Ιράν. Αυτές είναι οι συνέπειες που βλέπουμε στα πρατήρια καυσίμων».
Ο Λαρς Κλινγκμπάιλ επανέλαβε επίσης την πρόταση του για επιβολή φόρου στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως οι εταιρείες θησαυρίζουν λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης. «Γεμίζουν τις τσέπες τους! Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε.
Την Δευτέρα και την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της G20 θα συνεδριάσουν στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, ενόψει της συνόδου κορυφής τον Δεκέμβριο στο Μαϊάμι.
Ο Λαρς Κλινγκμπάιλ επανέλαβε επίσης την πρόταση του για επιβολή φόρου στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως οι εταιρείες θησαυρίζουν λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης. «Γεμίζουν τις τσέπες τους! Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε. Το ζήτημα βρίσκεται στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, η οποία θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Δουβλίνο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...