Τελευταία νέα
Μ. Σαλμάς στη «Ναυτεμπορική»: Βαθιά πολιτικές οι συζητήσεις μας με Αντ. Σαμαρά – Συμφωνούμε στο 90% Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Βαρθολομιό Ηλείας – Επιχειρεί ένα ελικόπτερο Τροχαίο στην Ηλιούπολη: Παραβίασε STOP και έστειλε το ταξί στην αυλή πολυκατοικίας [εικόνες] Πυρκαγιά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα «Καμπανάκι» για νέα ηλεκτρονική απάτη με δήθεν email του e-ΕΦΚΑ – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες Με δύο μέτρα έκπληξη το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ύψους δύο δισ. ευρώ – Οι τελευταίες πληροφορίες Οχι στον τεχνοφασισμό Τρέχουν πιο γρήγορα τα ρομπότ; Πυρκαγιές: Περισσότερα από 5,4 εκατ. στρέμματα έγιναν στάχτη στην ΕΕ «Γαλάζια» κόντρα για τα σχολικά βιβλία: Μαρινάκης και Μηταράκης βάζουν στο στόχαστρο τις επιλογές Ζαχαράκη για τις ομόφυλες οικογένειες Πυρκαγιές: Σε Red Code το Σάββατο Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Χίος, Ικαρία και Κυκλάδες [χάρτης] Ποιοι μισθοί δημοσίων υπαλλήλων θα μειώνονται και γιατί
Efsyn.gr

Οχι στον τεχνοφασισμό

Οι κάτοικοι του Δήμου Νέπτουν του Νιου Τζέρσεϊ δεν κατάλαβαν από θερινή ραστώνη. Ψήφισαν μέσα στο καλοκαίρι υπέρ της απαγόρευσης της κατασκευής κέντρων δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της δημιουργίας φυλακών της ICE στην πόλη τους. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες που συνέδεσε τις αντιστάσεις ενάντια στην αντιμεταναστευτική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντικατοπτρίζοντας τη δυνατότητα δημιουργίας νέων συμμαχιών για πιο δημοκρατική συμμετοχή σε διαδικασίες τοπικής ανάπτυξης.
Μπορεί ο αγώνας κατά των data centers και των στρατοπέδων κράτησης να φαίνεται με μια πρώτη ματιά άσχετος, αλλά δεν είναι. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προβάλλει στην ιστοσελίδα του τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην επιβολή της μεταναστευτικής νομοθεσίας. Μόνο στην Palantir ανατέθηκε πέρυσι από την ομοσπονδιακή αμερικανική κυβέρνηση έργο ύψους 30 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη πλατφόρμας επιτήρησης με σκοπό την παρακολούθηση ατόμων που μπορεί να είναι «παράνομοι μετανάστες», ενώ άλλη εφαρμογή της εταιρείας χαρτογραφεί ανθρώπινους «στόχους» της ICE. Και σίγουρα οι μετανάστες δεν είναι οι μόνοι που στοχεύει η ICE.
Η στενή σχέση μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών και των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων σε ό,τι αφορά την αντιμεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ εντείνει περαιτέρω τις απειλές για τα δικαιώματα των Αμερικανών, των ανθρώπων χωρίς χαρτιά και στρέφεται κατά της φύσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...