Τελευταία νέα
Τροπολογία-εξπρές Φλωρίδη για την αύξηση του χρόνου έκτισης ισοβίων από 25 σε 30 Πακιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι σε έκρηξη σε ορυχείο [εικόνες – βίντεο] Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά για τα γυαλιά Meta 2: «Τα θεωρώ μέσο προστασίας μου» Κακλαμάνης για την αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Πολύζου: «Κουμάντο στη Βουλή κάνει μόνο ο πρόεδρος» Πρόκριση με… βάσανα για τον Παναθηναϊκό στο Conference League Υπουργικό Συμβούλιο: Τι συζητήθηκε ΕΛΑΣ: Επικίνδυνη πρόκληση η τουρκική υπερπτήση στο Φαρμακονήσι – Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση Απάντηση ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση Κουφονικολάκου για τα κομματικά δάνεια: «Ποιος χρηματοδοτεί το κόμμα Τσίπρα;» ΚΚΕ για Κυπριακό – Γκουτέρες: Όχι στη λογική δυο κρατών, είτε απροκάλυπτη είτε συγκαλυμμένη Άδωνις για τα «έξυπνα» γυαλιά: «Θα συνεχίσω να τα φοράω – Είναι συμβατά με το GDPR» Η μάχη της κάλπης αλλάζει: Η ώρα του λογαριασμού για τη ΝΔ – Η κοινωνική δυσαρέσκεια φέρνει τον Τσίπρα ξανά στο επίκεντρο Ν/σ υδάτων: «Ντρίμπλα » Παπασταύρου -Πρώτα απέκλεισε δημάρχους, μετά τους άκουσε “επιλεκτικά”
Thefaq.gr

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά για τα γυαλιά Meta 2: «Τα θεωρώ μέσο προστασίας μου»

Απάντηση  έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Meta 2 που φόρεσε στη Λήμνο.

Πολλοί χρήστες των social media στάθηκαν στο αν η ενσωματωμένη κάμερα και το μικρόφωνο που έχουν τα συγκεκριμένα γυαλιά ήταν ενεργά, κατηγορώντας τον υπουργό για παρακολούθηση και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε πως όντως φορούσε τα συγκεκριμένα γυαλιά αλλά δεν κατέγραφε τίποτα, ενώ όπως είπε «τα γυαλιά θα τα φοράω, οπότε μην ανησυχείτε άδικα. Πέρα από το ότι μου αρέσουν αισθητικά, τα θεωρώ και μέσο προστασίας. Αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια απέναντί μου και τεθεί ζήτημα της ασφάλειάς μου, θα υπάρχει καταγραφή των γεγονότων».
Αναλυτικά όσα είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης:
Από χθες, όλη η Ελλάδα ασχολείται με το εάν πράγματι τα γυαλιά που φορούσα στη Λήμνο (χθες) και στην Λέρο (προχθές), ήταν τα meta2 Ray-ban.
Η κριτική από τους αριστερούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και υποκρισίας.
Πώς τόλμησα να φοράω τα γυαλιά αυτά και να γράφω παράνομα τους ανθρώπους, λένε!
Μα καλά, δεν σέβεται ο Υπουργός τα προσωπικά δεδομένα;
Πάμε λοιπόν, με την σειρά, διότι και η υποκρισία έχει τα όρια της.
Τα γυαλιά είναι δικά μου, τα αγόρασα νομίμως, για όσους ενδιαφέρονται κοστίζουν 600€ και τα διάλεξα από νόμιμο κατάστημα, διότι μου αρέσουν. Ναι είναι τα meta2!
Πρώτον, τα γυαλιά αυτά είναι συμβατά με το GDPR, διότι η εταιρία προσέθεσε ένα λαμπάκι σε ευκρινές σημείο και όταν ο χρήστης καταγράφει, αυτό ανάβει. Έτσι, κανένας δεν μπορεί να καταγράψει κάποιον κρυφά με αυτά τα γυαλιά.
Ο κατασκευαστής έχει φροντίσει επιπλέον να ρυθμίσει έτσι το λογισμικό του, ώστε εάν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να καλύψει το λαμπάκι, να σταματάει η εγγραφή.
Άρα, μυστική και παράνομη εγγραφή με αυτά τα γυαλιά δεν γίνεται.
Σε όλα τα βίντεο και τις φωτό που δημοσιεύθηκαν χθες θα διαπιστώσετε τα εξής:
Φαίνομαι και εγώ σε όλα τα πλάνα, άρα δεν είναι υλικό από τα γυαλιά αυτά, αφού όταν τα φοράς, μπορούν να καταγράψουν τα πάντα, εκτός από εσένα!
Αυτή την απλή σκέψη, όλοι αυτοί οι φωστήρες του διαδικτύου δεν μπόρεσαν να την κάνουν. Τα γυαλιά λοιπόν, τα χρησιμοποίησα χθες ως Bluetooth και όχι ως κάμερα.
Αλλά ακόμη και αν ήθελα να τα χρησιμοποιήσω ως κάμερα, σε όλες μου τις χθεσινές επισκέψεις, είχα παντού γύρω μου πολλές κάμερες ανοικτές που κατέγραφαν τα πάντα.
Όλα τα τοπικά sites ήταν εκεί και κατέγραφαν διαρκώς. Όσοι ήταν εκεί λοιπόν, γνώριζαν ότι καταγράφονται. Μάλιστα, υπήρχαν τοπικά sites που έκαναν διαρκώς και live μετάδοση.
Άρα, όσοι ανησύχησαν για διαρροή προσωπικών δεδομένων από μένα, δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε και κανένα πλάνο κανενός δεν υπάρχει από τα γυαλιά ούτως ή άλλως.
Φυσικά, δεν θα παύσει να με εκπλήσσει ο πρωτογονισμός της Αριστεράς, που θέλει και να αυτοπροβάλλεται ως «προοδευτική».
Τα λεγόμενα «έξυπνα» γυαλιά είναι αναμφίβολα το μέλλον.
Η meta πήγε μεν πρώτη, αλλά όλες οι μεγάλες εταιρίες μπαίνουν δυνατά και σε έναν, το πολύ, χρόνο από σήμερα θα είναι τόσο συνηθισμένα όσο τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα.
Το να σοκάρονται όλοι, επειδή βλέπουν για πρώτη φορά μία νέα συσκευή που έρχεται στη ζωή μας , πραγματικά με ξεπερνά. Το να πολεμούν την πρόοδο, δεν τους καθιστά προοδευτικούς, αλλά πρωτόγονους.
Άλλωστε, οι περισσότεροι από όσους σήμερα με βρίζουν, σε λίγο θα έχουν τέτοια γυαλιά!
Αυτό όμως που είναι ακόμη χειρότερο είναι η υποκρισία.
Αυτή δεν την αντέχω με τίποτε.
Εδώ και μήνες η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνει διαρκώς το κινητό της, καταγράφει όποιον θέλει, χωρίς καμμία συναίνεση, ακόμη και όταν της λένε ότι δεν το επιθυμούν, όπως πχ της το είπα εγώ στην Βουλή. Εκείνη απτόητη, όχι μόνον καταγράφει, όπως σήμερα πχ, την πρώην υπάλληλο της κα Πολύζου ή τους αστυνομικούς, αλλά και τα δημοσιεύει.
Πού είναι όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» «προστάτες» των προσωπικών δεδομένων των πολιτών;
Πού ήταν κρυμμένοι τόσο καιρό; «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι».
Σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ!
Λοιπόν, καμία χρήση των γυαλιών ως κάμερα δεν έγινε εχθές, αλλά και να είχε γίνει υπήρχαν δεκάδες κάμερες ανοικτές γύρω γύρω και άρα προσωπικά δεδομένα εκεί δεν υπήρχαν, ούτως ή άλλως.
Κανένα πλάνο από τα γυαλιά δεν δημοσιεύθηκε και αν είχα βγάλει και τα είχα δημοσιεύσει θα ήταν άλλη μία από τις δεκάδες εκεί κάμερες.
Τα γυαλιά θα τα φοράω, οπότε μην ανησυχείτε άδικα. Πέρα από το ότι μου αρέσουν αισθητικά, τα θεωρώ και μέσο προστασίας. Αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια απέναντί μου και τεθεί ζήτημα της ασφάλειάς μου, θα υπάρχει καταγραφή των γεγονότων.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανσάρει το νέο μοντέλο του «κινούμενου κοριού»
Μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου «ξεχειλίζουν το θράσος, η αμετροέπεια και η αλαζονεία» υπουργός θα ομολογούσε ότι κυκλοφόρησε με κάμερα- γυαλιά, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.
«Μετά τους κοριούς του Μαξίμου, τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανσάρει το νέο μοντέλο του “κινούμενου κοριού”», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Μετά τους κοριούς του Μαξίμου, τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανσάρει το νέο μοντέλο του «κινούμενου κοριού».
Πώς να πιστέψει σοβαρός άνθρωπος ότι ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνειδητά επέλεξε να φορέσει γυαλιά-κοριό!
Σε ποια άλλη σοβαρή κυβέρνηση πρωτοκλασάτος υπουργός θα κυκλοφορούσε με κάμερα-γυαλιά να μαγνητοσκοπεί όποιον στέκεται απέναντι του παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα, θα το ομολογούσε ανενδοίαστα και θα ήταν… όλα καλά;
Μόνο στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου το θράσος, η αμετροέπεια και η αλαζονεία ξεχειλίζουν.
Αλλά για τον κ. Μητσοτάκη είναι κανονικότητα, υπουργός του να συκοφαντεί εργολαβικά πολιτικούς του αντιπάλους, να εξυβρίζει εργαζομένους του ΕΣΥ, να εκβιάζει και να απειλεί την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να διαλέξει όποια εικόνα και όποια πολιτική αισθητική επιθυμεί για το κόμμα του. Δεν είναι, όμως, ανεκτή τέτοια εικόνα για τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: dnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...