Τελευταία νέα
Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα – «Εκπροσωπείς τον χυδαίο λαϊκισμό» – «Δείξε σεβασμό» Κωνσταντοπούλου σε Κ. Καραμανλή: «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος» Live: Σήμερα η ψηψοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός Live: Ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Γαλάζια προκλητικότητα κι αλαζονεία Σόου Φωτήλα κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: «Είστε κότες» Ντράπηκε η ντροπή: Όταν οι βουλευτές της ΝΔ καταχειροκρότησαν τον Κ. Αχ. Καραμανλή Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Νίκο Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας – «Φαντασιώσεις» LIVE Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας – Τρίτη μέρα – Τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Γερουλάνος: «Όταν μία Κυβέρνηση δεν κοιτάζει με ειλικρίνεια τα λάθη της, «μπαζώνει» ενοχές» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση από τη Βουλή – Το «κατηγορώ» σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους-συμβασιούχους του ΟΑΕΔ στον τομέα της υγείας

19/02/2021

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε(17/02/2021) με αντιπροσωπεία των περίπου 4000 συμβασιούχων ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίοι για περισσότερο από 4 χρόνια εργάζονται στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημόσιων δομών Υγείας σε μη ιατρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των περίπου 4000 συμβασιούχων ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι με δεδομένη την αποδεκτή από όλους συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι επιβεβλημένη η μονιμοποίηση τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνώρισε τη συμβολή των συμβασιούχων στην υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων των εργαζομένων να κρατηθεί όρθιο και λειτουργικό το ΕΣΥ και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτείνει 15000 άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν με σταθερό τρόπο οι μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που ανέδειξε με ιδιαίτερη ένταση η πανδημία. Υπογράμμισε δε ότι όλοι όσοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη από τη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε ως επικουρικό προσωπικό είτε ως συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που εδώ και πέντε χρόνια στελεχώνουν καίριες θέσεις τους ΕΣΥ, έχουν απόλυτο ηθικό δικαίωμα να συγκαταλέγονται στις νέες μόνιμες θέσεις του συστήματος Υγείας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αναλάβει πρωτοβουλία διακομματικής συνεννόησης αλλά και διαβούλευσης με την κυβέρνηση για την αναζήτηση μιας οριστικής, σύννομης και δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, αλλά και όλων των υπόλοιπων συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός.

Διαβάστε επίσης...