Τελευταία νέα
Πριονοκορδέλα Κασσελάκη: Έπεσε “σύρμα” για τα Τέμπη να “εξαφανιστούν” τον μήνα των εκλογών όπως και πέρυσι! Ότι είπε ο Πρωθυπουργός στην εκπομπή του Θεοδωράκη ήταν ψέμα! Η έκθεση που τινάζει στον αέρα Μητσοτάκη – κυβέρνηση: Αναξιόπιστο και «πειραγμένο» το ανακριτικό υλικό για τα Τέμπη – Συστηματική και επιμελής προσπάθεια αλλοίωσης” “Χτύπημα” Κασσελάκη στη ΝΔ μέσα στη Θεσσαλονίκη: Να ζητήστε συγγνώμη από δύο ανθρώπους που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του εθνικού μειοδότη την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον. Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Μητσοτάκης στο TikTok: «21 και σήμερα» και η θεωρία συνωμοσίας πως είναι αλυσοδεμένος στην Ουγκάντα Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: «21 και σήμερα» και η θεωρία συνωμοσίας πως είναι αλυσοδεμένος στην Ουγκάντα Νέα Δημοσκόπηση: 1 στους 3 ψηφοφόρους θέλει να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση Ευρωεκλογές-Θηριώδης αποχή ίσως άνω του 60% -Έχει καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη – Ο αγώνας στο Air Hockey και οι selfies Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από Τσίπρα – Κοτζιά που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον Βενιζέλος: Αναγκαία και υποχρεωτική η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών Δημοσκόπηση GPO: Πάνω από 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Paron.gr

Ο διπλός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Με διπλό στόχο κατέρχεται στις ευρωεκλογές ο Στ. Κασσελάκης, την ίδια στιγμή που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προκαλούν ανακούφιση και αισιοδοξία στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Προεξοφλεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί μια «βαριά πολιτική ήττα», καθώς ο ελληνικός λαός θα την «ανταμείψει» ανάλογα για τα… κατορθώματά της, ιδίως του τελευταίου χρόνου.
«Η κυβέρνηση θα φάει μια γερή σφαλιάρα», τονίζει. Αυτό, ωστόσο, δεν (θα) είναι αρκετό για τον κ. Κασσελάκη, καθώς θεωρεί ότι το πολιτικό μήνυμα θα είναι ακόμη πιο ισχυρό και θα αλλάξει τις ισορροπίες αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιτύχει μια επίδοση που θα δείχνει, αφενός, ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και, αφετέρου, ότι έχει τις προοπτικές να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Ο συνδυασμός αυτός θα είναι, κατά την άποψή του, ο ορισμός της πολιτικής ανατροπής!
Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει τη δυναμική του και την εκλογική απήχησή του θα στραφεί σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη θα έχει να κάνει με τους ψηφοφόρους που έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα, αλλά δεν έχουν «μετακομίσει» σε άλλον κομματικό σχηματισμό. Παραμένουν αναποφάσιστοι και… ανένταχτοι. Θα προσπαθήσουν να τους πείσουν να ενεργοποιηθούν εκ νέου, με το επιχείρημα ότι το κόμμα κάνει μια νέα προσπάθεια, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από οικονομικά και άλλα κέντρα.
Η δεύτερη κατεύθυνση θα έχει να κάνει με την προσέλκυση νέων ψηφοφόρων από τους λεγόμενους μετριοπαθείς, που κινούνται στον χώρο του Κέ­ντρου. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί όλο το τελευταίο διάστημα να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους, ενώ με το ίδιο σκεπτικό άλλαξε και τη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών, με στόχο να προκύψουν νέα πρόσωπα.
Σε κάθε ευκαιρία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι στόχος του δεν είναι να εισπράξει την τιμωρητική ψήφο της κυβέρνησης, διότι γνωρίζει ότι αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και στην πορεία οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάει, για τον λόγο αυτό, τη θετική ψήφο των πολιτών, που θα του δώσει τη δύναμη στη συνέχεια να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση με μεγαλύτερο πολιτικό σθένος. «Στις ευρωεκλογές θα σκίσουμε», ήταν η χαρακτηριστική φρά­ση του σε κομματική εκδήλωση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Κάτι που υποδηλώνει την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Τι εννοεί όταν λέει «θα σκίσουμε»;
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερβεί το ποσοστό που είχε πάρει στις εθνικές εκλογές (17%) του 2023. Αν και δεν το ομολογούν ανοιχτά, ο μύχιος πόθος του κ. Κασσελάκη και των ηγετικών στελεχών είναι το ποσοστό του κόμματος να έχει το «2» μπροστά, δηλαδή να υπερβεί το 20%. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αυτήν τη στιγμή δείχνει πως δεν είναι, αλλά αν το κόμμα συνεχίσει την ανοδική του πορεία όλα είναι πιθανά και διόλου ανέφικτα.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Θετικές κινήσεις στον χώρο της δημόσιας διπλωματίας

Κακοφωνίες και στρατηγικό έλλειμμα στην ελληνική εξωτερική πολιτική σε τρία βασικά μέτωπα

Κ. Χατζηδάκης: 870 εκατ. ευρώ ελαφρύνσεις και μειώσεις φόρων για το 2025

Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα, κύριε Μητσοτάκη – Του Ν. Στραβελάκη

Η εκλογή έλληνα πρώην υπουργού Εξωτερικών σε σημαντική θέση στον ΟΗΕ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...