Τελευταία νέα
Η κουβέντα του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέλης Μάρδα στις κερκίδες του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κόνιτσα – Μήνυμα «112» για ετοιμότητα [βίντεο] Το Ιράν θα κηρύξει «ζώνη απαγόρευσης» κοντά στα Στενά του Ορμούζ τις επόμενες ημέρες Ουκρανία: Γουίτκοφ και Κούσνερ παρουσίασαν «νέες, πιο αποτελεσματικές» προτάσεις Ισραήλ για Ασπίδα του Αχιλλέα: Μεταφορά τεχνογνωσίας και από κοινού χρήση λογισμικού με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Ισραήλ: Ο Νετανιάχου «έδωσε εντολή» να εκκενωθούν οικισμοί εποίκων στη Δυτική Όχθη Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΟΑΚΑ με την Κυβέλη Μάρδα, σύζυγο του Δημήτρη Πέλκα, για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση για τον έλεγχο της Ασπίδας του Αχιλλέα – Η χώρα καθίσταται «όμηρος» Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά την περιοχή Πετσάκοι Αχαΐας SOS: Ο Merz προκαλεί νέο πόλεμο στην Ευρώπη-Ο Lavrov σηκώνει το γάντι-Η Γερμανία και οι αντιρωσικές ευρωπαϊκές ηγεσίες θα έχουν κακό τέλος ΕΛ.Α.Σ: Έκθετη η κυβέρνηση για τον έλεγχο της Ασπίδας του Αχιλλέα – Η χώρα καθίσταται «όμηρος» Ζελένσκι: «Βλέπει» συνέχιση του πολέμου τον χειμώνα, παρά τις θετικές συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Thepressproject.gr

Ο Μαρινάκης «αδειάζει» τον Γεωργιάδη: «Δεν είναι θέση της κυβέρνησης η συνεργασία με τον Σαμαρά»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika FM, δήλωσε ότι η πρόσφατη αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης. Παράλληλα, επανέλαβε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία.«Η θέση του υπουργού δεν είναι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Μόνος στόχος η αυτοδυναμία, πιστεύουμε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη με συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου, αντιθέτως με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, δεν καταφεύγει στη λογική της πλειοδοσίας, δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε ευχάριστοι. Αυτό που λέμε είναι κοστολογημένο και δεν θέλει να χαϊδέψει αυτιά» είπε ο Μαρινάκης.
«Έχουμε κάνει πολλά σημαντικά, δεν τα έχουμε κάνει όλα τέλεια. Εφόσον οι πολίτες δεν θέλουν να μας δώσουν αυτοδυναμία, θα μιλούσαμε με ένα σοβαρό ΠΑΣΟΚ, όχι αυτό του κύριου Ανδρουλάκη. Στόχος είναι η χώρα να έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, δεν υπάρχει δεύτερος και τρίτος γύρος. Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει σε Συνέδριο να αποκλείσει συνεργασία με τη ΝΔ, είναι κρίσιμο. Στόχος μας η αυτοδυναμία, όλες οι κουβέντες συνεργασίας είναι στον αέρα. Πρωθυπουργό και κυβέρνηση εκλέγουν οι πολίτες και όχι κάποιοι σε συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες και καφετέριες» προσέθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Σαμαρά, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός αποδεχόταν την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιππλέον, ο Π. Μαρινάκης έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση της Marfin, τονίζοντας ότι «όλα θα τα απαντήσει η Δικαιοσύνη» και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο. Χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλό νέο» την αναζωπύρωση της έρευνας μετά από 16 χρόνια, κάνοντας λόγο για «ανοιχτή πληγή που δεν μπορούσε κανείς να προσπεράσει».
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι για 45 χρόνια δικαιολογούσε παράνομες πράξεις, όπως οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντας «επαναστάτες» όσους ήταν παραβατικοί. «Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη, κάθε φορά που χαρακτηρίζεις ως παρέμβαση το να πάνε κάποιοι στο σπίτι ενός πολιτικού ή ενός δημοσιογράφου, ρίχνεις και εσύ νερό στον μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία», είπε, συγχέοντας τις καταλήψεις με την εμπρηστική επίθεση.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε  ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ταυτίσει πολιτικούς αντιπάλους με δολοφόνους, παρά τις αμέσως προηγούμενες δηλώσεις του. «Σε καμία περίπτωση. Και κανένας σε κανένα κόμμα δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ να επιθυμεί μια τέτοια κατάληξη», δήλωσε, κρατώντας ωστόσο τις αιχμές του για όσους θεωρούν ότι η ανοχή σε πράξεις βίας μπορεί να έχει συνέπειες.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...