Τελευταία νέα
Σίφνος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγική πτώση του ελικοπτέρου – Η απώλεια ελέγχου και η βουτιά στο έδαφος Το συγκινητικό «αντίο» του Τάισον σε Κωνσταντέλια: «Ο κόσμος είναι δικός σου και πρέπει να σε γνωρίσει, μάγε!» Η Ακαδημία Αθηνών για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Σπουδαίος στοχαστής, σημαίνων κοινωνικός φιλόσοφος» Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του Ελικόπτερα: Επείγουσα οδηγία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για ελέγχους στα Bell 206 μετά την τραγωδία στη Σίφνο Βρέθηκε η 48χρονη οδηγός που έκανε αναστροφή με λεωφορείο στην Αθηνών- Σουνίου Νέα κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Νίνα Κασιμάτη ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη» Σίφνος: Τι αναφέρει η Αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου – Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων ατόμων
Goalpost.gr

Ο Ολυμπιακός έσπασε την κατάρα, λύγισε τη Ρεάλ (92-85) και έραψε το 4ο αστέρι στο «φλεγόμενο» T-Center!

Δεκατρία χρόνια αναμονής ήταν πάρα πολλά! Όπως το 1997 στη Ρώμη, όπως το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, όπως το 2013 στο Λονδίνο… έτσι και το 2026 στην Αθήνα! Ο Ολυμπιακός είναι ξανά ο Βασιλιάς της Ευρώπης! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 92-85 στον συγκλονιστικό τελικό του Final Four, έσπασε την «κατάρα» της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια και έραψε το τέταρτο ευρωπαϊκό αστέρι στην ιστορία του, μέσα σε σκηνικό απόλυτης παράνοιας στο κατάμεστο Telekom Center Athens!
Μουδιασμένο ξεκίνημα και ερυθρόλευκη αντεπίθεση
Η Ρεάλ μπήκε στον τελικό με «σκυλίσια» άμυνα, την ώρα που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικός και άστοχος. Με τον Λάιλς να κάνει απίστευτα πράγματα και να πετυχαίνει 5 αναπάντητους πόντους, η «βασίλισσα» προηγήθηκε με 1-9 και γρήγορα ξέφυγε με διψήφια διαφορά (3-15) στο 4′.
Ένα γκολ-φάουλ του Βεζένκοβ και ένα τρίποντο του Γουόκαπ έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης, με τους Πειραιώτες να τρέχουν ένα σερί 9-0 (12-15). Παρά τις προσπάθειες του Χολ να κρατήσει κοντά την ομάδα, ο Λάιλς (13π. στο α’ δεκάλεπτο) έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ με 19-26 στο 10′.
Η «βροχή» τριπόντων και η προσπέραση
Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά πήγε πάλι στους 10 (19-29) από τον Αμπάλδε, όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε υποδειγματικά. Με τη βοήθεια του Πίτερς και τρίποντο του Γουόρντ πλησίασε στους τρεις (28-31). Ο Εβάν Φουρνιέ πήρε τη μπαγκέτα στην επίθεση, ευστόχησε από τη γωνία και με ένα παλικαρίσιο γκολ-φάουλ μείωσε στον πόντο, προτού ο Πίτερς ισοφαρίσει σε 36-36.
Ο Γάλλος σταρ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τον Ολυμπιακό (38-36), με το ημίχρονο να μετατρέπεται σε… ροντέο τριπόντων ανάμεσα σε Φουρνιέ, Πίτερς και Λάιλς. Τελικά, με καλάθι του Πίτερς, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 46-44.
Ντέρμπι στην κόψη του ξυραφιού
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρίποντο-οβίδα του ΜακΚίσικ (49-44), αλλά Χεζόνια και Αμπάλδε απάντησαν άμεσα για το 49-49. Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε ένα ερυθρόλευκο μπλακ-άουτ και με επιμέρους 1-11 προσπέρασε με 54-60 στο 26′. ΜακΚίσικ, Γουόκαπ και Μιλουτίνοβ μάζεψαν αμέσως το σκορ στον πόντο (59-60), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 61-65 υπέρ των Ισπανών.
Φουρνιέ, Βεζένκοβ και… ΚΟΥΠΑ!
Η τελευταία περίοδος ήταν για καρδιακούς. Ο Φουρνιέ με τρίποντο από την κορυφή (64-65) και ο Τζόσεφ από τα 6.25 κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό. Το ματς πήγαινε χέρι-χέρι, με τον Βεζένκοβ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα και να ξεσηκώνει το T-Center με μεγάλο τρίποντο για το 73-70!
Με δύο λεπτά να απομένουν, ο Χεζόνια ισοφάρισε σε 80-80, όμως ο Τζόουνς με ένα εκκωφαντικό κάρφωμα έκανε το 82-80. Ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών από Γουόκαπ και Φουρνιέ έφεραν τον Ολυμπιακό στο +6 (86-80). Η Ρεάλ με τον Καμπάτσο μείωσε σε 88-85 μετατρέποντας το φινάλε σε θρίλερ, όμως ο Πίτερς με 2/2 βολές στα 11” «κλείδωσε» το τελικό 92-85 και έδωσε το έναυσμα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς!
Τα δεκάλεπτα: 19-26, 46-44, 61-65, 92-85

Ο MVP: Ο Εβάν Φουρνιέ με 18 πόντους (3/7 τρίποντα), 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ, που βγήκε μπροστά όταν η μπάλα έκαιγε.

Ο καλύτερος των ηττημένων: Ο Μάριο Χεζόνια με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Το στατιστικό που έκρινε τον τίτλο: Οι 22 πόντοι που πήρε ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το άρθρο Ο Ολυμπιακός έσπασε την κατάρα, λύγισε τη Ρεάλ (92-85) και έραψε το 4ο αστέρι στο «φλεγόμενο» T-Center! εμφανίστηκε πρώτα στο Goalpost.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...