Τελευταία νέα
Πολάκης: Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και των επιτελικών αρίστων ξεκοκαλίστηκαν 280 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΤΑ ΝΔ/Παππάς: “Δεν μπορεί ο κάθε κ. Σκέρτσος να αποφασίζει για εμάς-Έχει ευθύνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ”  Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης» Δημοσκόπηση GPO: Το 46,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Νέα έγκληση Πολύζου κατά Κωνσταντοπούλου για συκοφαντική δυσφήμηση Τσουκαλάς για υποκλοπές και Εξεταστική: “Θα κληθούν Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Δένδιας” Δεν είναι μόνον οι υποκλοπές! Να γιατί φοβούνται “Ειδικά Δικαστήρια”: 12 δισ ευρώ απευθείας αναθέσεις – 8 δισ ευρώ “διαγωνισμοί” με μόνον μία εταιρεία… Δεν τα γκρεμίζουμε, τα σώζουμε…Ν. Χαρδαλιάς: Διατήρηση και αναβάθμιση στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας Συνάντηση Δένδια με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝATO Ο Ανδρέας Κατσανιώτης για την επιστολή των «5»: «Δεν είμαστε αντάρτες, βαθύτατα αθηνοκεντρικό το επιτελικό κράτος» Χατζηδάκης για υποκλοπές: Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης Π.Μαρινάκης: Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση του Ν.Ανδρουλάκη στη Δικαιοσύνη

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Araghci: Ο ηρωικός αγώνας του λαού του Ιράν για την κυριαρχία του

27/04/2026

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αράγκι στην Αγία Πετρούπολη.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πούτιν είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ την περασμένη εβδομάδα.

«Παρακαλώ μεταφέρετε στον ανώτατο ηγέτη ότι είμαι ευγνώμων για αυτό το μήνυμα και ότι του εύχομαι υγεία, ευημερία και ό,τι καλύτερο», είπε ο Ρώσος ηγέτης.



Η Ρωσία ελπίζει ότι υπό την ηγεσία του νέου ηγέτη, το Ιράν θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο δοκιμασίας και ότι θα έρθει η ειρήνη, είπε ο Πούτιν.

«Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι ταιριάζει στα συμφέροντά σας, καθώς και στα συμφέροντα όλων των λαών της περιοχής, για να επιτύχουμε αυτή την ειρήνη το συντομότερο δυνατό. Γνωρίζετε καλά τη θέση μας», υπογράμμισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

«Βλέπουμε πόσο γενναία και ηρωικά ο ιρανικός λαός αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του, για την κυριαρχία του», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω στρατηγικές σχέσεις με το Ιράν.

Ο Araghci, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσική Ομοσπονδία, ως φίλος και σύμμαχος, στο Ιράν σε δύσκολες στιγμές.

«Για εμάς, οι σχέσεις Ιράν-Ρωσίας είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση στο υψηλότερο επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε στον ίδιο δρόμο», τόνισε ο Ιρανός υπουργός.

Είπε ότι ο ιρανικός λαός έχει δείξει ότι είναι ικανός να αντέξει την επιθετικότητα.

«Ο ιρανικός λαός απέδειξε σε όλο τον κόσμο το γεγονός ότι, χάρη στην αντίσταση και το θάρρος του, μπόρεσε να αντισταθεί στις αμερικανικές επιθέσεις και την αμερικανική επιθετικότητα και θα μπορέσει να αντέξει και να ξεπεράσει αυτή την περίοδο», είπε.

Ο Araghchi μετέφερε τις καλύτερες ευχές του στον Ρώσο ηγέτη από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Mojtaba Khamenei και τον Πρόεδρο Massoud Pezeshkian.

Στη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Βοηθός του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ και ο Αρχηγός της Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου Ιγκόρ Κοστιούκοφ.

Ο Araghci έφτασε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη για επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είπε ότι η χώρα είχε πάντα στενές διαβουλεύσεις με τη Ρωσία και διεξήγαγε συνεχώς διμερείς συνομιλίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ιδιαίτερα για περιφερειακά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης...