Τελευταία νέα
«Να παραιτηθεί για το καλό της παράταξης» – Πιέσεις στον Χριστοδουλάκη μετά τις αποκαλύψεις για τις συμβάσεις της Datamed Τι δροσερό που είναι το μπετό! Αμερικανοσοσιαλιστές μουσουλμάνοι Αλέξης Τσίπρας: «Η φορολογία θα στραφεί στον μεγάλο πλούτο – Καμία επιβάρυνση για επιχειρήσεις και μεσαία τάξη» Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την Χεορχίνα Ροντρίγκεζ στην Πορτογαλία Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Επί 45 λεπτά δεχόμουν χυδαία επίθεση, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό και τις απειλές» Ο Αλφόνσος Πάγκας μέλος του Π.Γ.(ΔΗ.Κ.Ε.Α.) βρίσκεται στην Τεχεράνη μετά από πρόσκληση των ιρανικών αρχών-Μίλησε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ενγκελάμπ της Τεχεράνης Η εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά «για τα UFO στον ουρανό της Κρήτης και της Αθήνας» Πώς τολμάτε; Χωρίς λαϊκά τραγούδια Πιέτρο Ντ’ Αμπρόσιο: Η αντιστασιακή δράση του δεν τιμήθηκε ποτέ Το απρόοπτο μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη από το νοσοκομείο Χανίων
Efsyn.gr

Ο πρώτος τίτλος: ΑΕΚ και ΟΦΗ διεκδικούν στο Παγκρήτιο το Super Cup

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίνεται απόψε (20.00, ΣΚΑΪ) στο Παγκρήτιο. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον κυπελλούχο ΟΦΗ με έπαθλο το Super Cup, το οποίο έχει επιστρέψει για τα καλά στο αγωνιστικό καλεντάρι.
Πέρα από το γεγονός ότι διακυβεύεται ένα τρόπαιο, οι δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία να παίξουν μπροστά σε 21 χιλιάδες θεατές, οπαδούς και των δυο ομάδων, ένα επίσημο παιχνίδι πριν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο ΟΦΗ, που παίζει στην πόλη του, εμφανίζεται για δεύτερη σερί φορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι (την προηγούμενη ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό) και για τέταρτη σε ματς τίτλου, υπολογίζοντας ότι έχει παίξει δύο σερί φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
«Το κίνητρο είναι τεράστιο. Είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα, που τη βλέπω να μεγαλώνει. Και μια ομάδα μεγαλώνει όταν μπορεί να διεκδικεί τίτλους. Εχουμε άλλη μία ευκαιρία και δεν μπορούμε παρά να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Παίζουμε στην έδρα μας και θα διεκδικήσουμε τη νίκη με όλη μας τη δύναμη. Το ότι πήραμε πέρσι το Κύπελλο δεν θεωρώ ότι μας βάζει πίεση, ούτε εγώ θέλω να δημιουργώ πίεση στους παίκτες μου» τόνισε ο τεχνικός του ΟΦΗ, Χρήστος Κόντης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Νίκολιτς για τη δουλειά που έχει κάνει στην ΑΕΚ από την πρώτη σεζόν της παρουσίας του στο τιμόνι της.
Από την πλευρά του ο Μάρκο Νίκολιτς, αφού ανταπέδωσε τα καλά λόγια, υπενθύμισε ότι η ΑΕΚ, που έχει σηκώσει ήδη δύο Super Cup (1989,1996), συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την τελευταία φορά που τα κατάφερε.
«Πολεμάμε για έναν τίτλο, για ένα τρόπαιο, είναι ένας τελικός. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ελληνική ομοσπονδία διοργανώνει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση πριν από την έναρξη των εγχώριων και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Το ματς ξεκινάει από το 50-50, αντιμετωπίζουμε έναν εξαιρετικό αντίπαλο ο οποίος θα παίξει ουσιαστικά στην έδρα του. Η αναμέτρηση θα είναι πολύ δύσκολη και λόγω των καιρικών συνθηκών και λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος. Ολα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Θα επικρατήσει αυτός ο οποίος δεν θα κάνει λάθη, αυτός ο οποίος δεν θα δώσει δώρα στον αντίπαλο και αυτός ο οποίος θα έχει τα καλύτερα επίπεδα ενέργειας μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».
Και οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τον κανονισμό που λέει ότι πρέπει να έχουν στην ενδεκάδα τους δύο παίκτες U22. Από την πλευρά του ο Χρήστος Κόντης αναμένεται να ξεκινήσει με τους Κώστα Κωστούλα (σέντερ μπακ) και Αποστολάκη (δεξί μπακ χαφ), ενώ θα παίξει με το αγαπημένο του 3-4-3 με τριπλέτα στην επίθεση τους Φούντα, Νους και Ισέκα. Ο Νίκολιτς φαίνεται πως έχει επιλέξει από τους «μικρούς» τους Αλεξίου (κεντρικός αμυντικός) και Καλοσκάμη (μεσοεπιθετικός). Η πιθανότερη αρχική ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τους Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Αλεξίου, Πήλιο, Κάιρινεν, Μαρίν (Βιτάλις), Μάγερ, Καλοσκάμη, Γιόβιτς, Βάργκα (Ζίνι).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...