Efsyn.gr

Ο Τζίμι Κίμελ τρολάρει την Γκιλφόιλ: «Mόνο για το eyeliner πρέπει να ξοδεύει περίπου 30.000$ τον μήνα» [βίντεο]

Στο στόχαστρο του Τζίμι Κίμελ βρέθηκε ξανά η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, με τον Αμερικανό παρουσιαστή να σχολιάζει με αιχμηρό χιούμορ τις καταγγελίες ότι ζήτησε από δωρητή των Ρεπουμπλικανών να πληρώσει λογαριασμό της American Express ύψους 100.000 δολαρίων, λίγες ημέρες πριν από την επικύρωση του διορισμού της ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Στην εκπομπή «Jimmy Kimmel Live!», ο παρουσιαστής αξιοποίησε παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Γκιλφόιλ στο Fox News, αντιπαραβάλλοντας τις δηλώσεις της για την προσωπική ευθύνη και την οικονομική ανεξαρτησία με τις καταγγελίες που αντιμετωπίζει.
«Η πρέσβειρά μας στην Ελλάδα παρακαλούσε τον ιδιοκτήτη της Snappy Tomato Pizza, Έρικ Ντίτερς, να πληρώσει τον λογαριασμό της πιστωτικής της κάρτας. Αυτό το άτομο ζητούσε οικονομική βοήθεια», είπε ο Κίμελ, προκαλώντας γέλια στο κοινό.
«Mόνο για το eyeliner πρέπει να ξοδεύει περίπου 30.000 δολάρια τον μήνα»
Στη συνέχεια, παρουσίασε αποσπάσματα από παλαιότερες εμφανίσεις της Γκιλφόιλ, στα οποία εκείνη υποστήριζε ότι «κανείς δεν συμπαθεί όσους ζουν εις βάρος των άλλων» και ότι πρέπει «να δίνουμε στους ανθρώπους μια ευκαιρία να σταθούν στα πόδια τους, αντί να τους προσφέρουμε απλώς ελεημοσύνη».
Σε άλλο απόσπασμα, η Γκιλφόιλ είχε σχολιάσει απεργία εκπαιδευτικών στο Σικάγο, λέγοντας ότι «συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα, μικρά παιδιά, επειδή ανταμείφθηκαν με υψηλότερους μισθούς». Σε διαφορετική τηλεοπτική εμφάνιση, είχε δηλώσει: «Πληρώστε μόνοι σας τους λογαριασμούς σας, δουλέψτε σκληρά, βρείτε δουλειά ως σερβιτόροι ή οτιδήποτε άλλο».
Ο Κίμελ σχολίασε ειρωνικά την αντίθεση ανάμεσα σε αυτές τις τοποθετήσεις και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
«Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην Κίμπερλι, έχει πολλά έξοδα. Θέλω να πω, μόνο για το eyeliner πρέπει να ξοδεύει περίπου 30.000 δολάρια τον μήνα», είπε.
Και συνέχισε με μια ακόμη αιχμηρή αναφορά στην εμφάνισή της: «Τα fillers στα χείλη δεν είναι φθηνά. Κοστίζει πολλά χρήματα να μοιάζεις με έναν απογοητευμένο ταύρο».
Ο παρουσιαστής πρόσθεσε ότι η Γκιλφόιλ «εξελίσσεται σωματικά στη μασκότ της alt-right, τον Pepe the Frog», αναφερόμενος στον γνωστό διαδικτυακό χαρακτήρα που έχει συνδεθεί με ακροδεξιά διαδικτυακά περιβάλλοντα.
Ο Κίμελ συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας: «Μην ανησυχείς, Κιμ. Όταν σε απολύσουν και σε αναγκάσουν να επιστρέψεις στην πατρίδα σου, έχουμε μια ωραία πράσινη λιμνούλα με αντανακλάσεις για να ζήσεις μέσα της».
Κλείνοντας, σχολίασε με σαρκασμό τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έλεγα αυτό. Ο Ντον Τζούνιορ μπορεί τελικά να ήταν ο έξυπνος της σχέσης».
Από τις φήμες χωρισμού στον διορισμό στην Ελλάδα
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κίμελ σχολιάζει την προσωπική ζωή της Γκιλφόιλ και τον διορισμό της στην Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 2024, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή της για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο παρουσιαστής είχε συνδέσει χιουμοριστικά την απόφαση με τις φήμες για τον χωρισμό της από τον μεγαλύτερο γιο του εκλεγμένου τότε προέδρου.
Αφορμή είχαν αποτελέσει φωτογραφίες του Τραμπ Τζούνιορ με την κοσμική Μπετίνα Άντερσον στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, οι οποίες είχαν πυροδοτήσει εικασίες για τη σχέση του με την Γκιλφόιλ. Οι δυο τους είχαν αρραβωνιαστεί το 2020, ενώ ο αρραβώνας τους έληξε το 2024.
«Την έκανε πρέσβειρα σε μία από τις πιο απομακρυσμένες χώρες που θα μπορούσε να επιλέξει», είχε πει τότε ο Κίμελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Τραμπ έστελνε την πρώην αρραβωνιαστικιά του γιου του όσο το δυνατόν πιο μακριά.
«Τι οικογένεια κι αυτή», είχε σχολιάσει, προσθέτοντας: «Έχει περισσότερους συγγενείς να εργάζονται στον Λευκό Οίκο απ’ ό,τι έχω εγώ αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την εκπομπή μου».
Η καταγγελία για τα 100.000 δολάρια
Σύμφωνα με την WSJ, ο επιχειρηματίας Έρικ Ντίτερς, δωρητής των Ρεπουμπλικανών και πρώην υποψήφιος για το Κογκρέσο, κατήγγειλε ότι η Γκιλφόιλ τού ζήτησε να πληρώσει οφειλή της American Express ύψους 100.000 δολαρίων, υποσχόμενη σε αντάλλαγμα πρόσβαση σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.
Ο Ντίτερς δήλωσε ότι η πρόταση έγινε πριν από την ακρόαση επικύρωσης του διορισμού της στη Γερουσία. «Ήταν απολύτως μια συναλλαγή ανταλλάγματος», είπε, χρησιμοποιώντας τον όρο «quid pro quo», ενώ πρόσθεσε: «Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ είναι απατεώνισσα».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Γκιλφόιλ τού είχε υποσχεθεί πως θα ήταν «ο άνθρωπός σου στον Τραμπ, για πάντα και για πάντα», εφόσον εκείνος πλήρωνε τον λογαριασμό της. Ο Ντίτερς ανέφερε ότι τελικά δεν κατέβαλε τα χρήματα.
Από την πλευρά της, η Γκιλφόιλ αμφισβητεί τη γνησιότητα των μηνυμάτων που παρουσίασε ο επιχειρηματίας. Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι εκείνη δικαιούνταν χρήματα για ταξίδια και ομιλίες που είχε πραγματοποιήσει πριν από την υποψηφιότητά της για τη θέση της πρέσβειρας, ενώ ο Ντίτερς αρνήθηκε ότι της όφειλε οποιοδήποτε ποσό.
Οι καταγγελίες έχουν προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ενώ Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές έχουν ζητήσει να διερευνηθεί η υπόθεση. Παράλληλα, δημοσιεύματα έχουν αναφερθεί σε ερωτήματα για τις επαφές της Γκιλφόιλ με επιχειρηματικά συμφέροντα και για τη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Αθήνα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εξετάζουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από τη θέση της πρέσβειρας, έπειτα από τις αλλεπάλληλες αναφορές για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά. Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι δύο άνδρες είναι «εξαιρετικά εξοργισμένοι» με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η Γκιλφόιλ δεν έχει απαντήσει δημόσια στο σύνολο των καταγγελιών, ενώ ο δικηγόρος της επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει κάτι επιλήψιμο.
Δείτε το τρολάρισμα του Κίμελ στην Κίμπερλι από το 10ο λεπτό του βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...