Τελευταία νέα
ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Βύθιση ταχύπλοου στον Σαρωνικό: Συνελήφθη ο κυβερνήτης Ιράν: Λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Αλί Χαμενεΐ – Εκατοντάδες Ιρανοί δίνουν ήδη το «παρών» Καρυστιανού για αγορά γκαρσονιέρας μέσω πλειστηριασμού: “Mεμονωμένη ενέργεια πρώην συνεργάτη” Αγρότες: Βγήκαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο των Τρικάλων – «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης» [βίντεο] Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη Τσουκαλάς: Κύριε Πρωθυπουργέ όταν θα χρειαστεί να σηκώσετε το τηλέφωνο στις 3 η ώρα τα ξημερώματα, τον κ. Ντόκο θα συμβουλευτείτε; Θ. Ντόκος: «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται πια ούτε τα μάτιά του» Κυρανάκης στα στελέχη της ΝΔ: «Κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος» Εγκώμια από Νετανιάχου μετά την επικοινωνία με Τραμπ: «Οι ΗΠΑ είναι ο εγγυητής της παγκόσμιας ελευθερίας» Διπλωματική γκάφα; Η συνομιλία Ντόκου με φαρσέρ προκαλεί πολιτικό σεισμό Η Ματσάδο θέλει να επιστρέψει στη Βενεζουέλα «για να φέρει σταθερότητα» – «Το κράτος χρεοκόπησε, φάνηκε στους σεισμούς»

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Ιράν συμφώνησε να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα στις συνομιλίες

06/05/2026

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Ιράν συμφώνησε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες απόκτησης πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα και δεν θα τα έχει. Και αυτός, μεταξύ άλλων, συμφώνησε με αυτό», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο απαντώντας σε αίτημα να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν να θέσουν προθεσμίες για συνομιλίες με το Ιράν.

«Ποτέ δεν έθεσα προθεσμία», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε αν έθετε κάποιου είδους προθεσμία στον διάλογο της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός ηγέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμφωνήσουν να τερματίσουν τη σύγκρουση. «Θα συμβεί. Θα συμβεί. Αλλά ποτέ δεν έθεσα προθεσμία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη συζητούν το ενδεχόμενο μορατόριουμ στον εμπλουτισμό ουρανίου στο Ιράν για περισσότερα από 10 χρόνια και την εξαγωγή αποθεμάτων ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού από την Ισλαμική Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπό συζήτηση μονοσέλιδο σχέδιο προβλέπει την ανακοίνωση του τερματισμού των εχθροπραξιών και την έναρξη μιας περιόδου διαπραγματεύσεων 30 ημερών για βασικά αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το ξεπάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων και τη διασφάλιση της ασφάλειας στα στενά του Ορμούζ.

Διαβάστε επίσης...