Τελευταία νέα
Νέα Αριστερά: Κριτική στη συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – «Η πολιτική του πρέπει να ηττηθεί» Γερμανία: Αγωνία για το ποσοστό της ακροδεξιάς στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ – Τα βασικά διακυβεύματα Θ. Κουφονικολάκου – ΕΛ.Α.Σ: Η χώρα χρειάζεται μία ικανή κυβέρνηση με σχέδιο ώστε να παράγει πλούτο βιώσιμα ΕΛ.Α.Σ.: Συγκρίνει το πρόγραμμά της με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη- “Εκείνοι υπόσχονται, εμείς σχεδιάζουμε” Η κοντή μνήμη του Κυριάκου Μητσοτάκη Απ. Αποστόλου: Πολιτική χωρίς κοινωνία ΔΕΘ 2026: Αναλυτικά τα 17 μέτρα ύψους 2,2 δισ. ευρώ για επαγγελματίες, υπαλλήλους, επιχειρήσεις και οικογένειες Δήμας στο N-ΔΕΘ Forum: Στο 62% το Flyover – Στόχος να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027 Κούσνερ από Κίεβο: «Προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες» Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος Η σύγκριση των προτάσεων ΕΛ.Α.Σ και Μητσοτάκη Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατέθεσε λουλούδια στο μαρτυρικό μνημείο του Επταπυργίου [εικόνες]
Paron.gr

Ο Τραμπ στην Άγκυρα – «Ήρθε η ώρα να άρουμε τις κυρώσεις CAATSA» για τα F35, έπαινοι για Τουρκία και Ερντογάν

Οι δηλώσεις Τραμπ – Ερντογάν για τα F-35 και τις κυρώσεις CAATSA
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική εξέλιξη στο ζήτημα των μαχητικών F-35, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Άγκυρα, υπογραμμίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δώσει τον λόγο του. Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην άρση των κυρώσεων CAATSA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα και πως δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στους φίλους των ΗΠΑ.
Στις πρώτες δηλώσεις των δύο ηγετών, στο ζήτημα των F-35 ο Αμερικανός πρόεδρος αρκέστηκε αρχικά να πει: «Θα το σκεφτούμε», αποφεύγοντας δώσει το πράσινο φως για διαδικασία επανένταξης στο πρόγραμμα. Ωστόσο σε νεότερη ερώτηση δημοσιογράφου για τις κυρώσεις CAATSA που έχουν επιβληθεί στην Άγκυρα, απάντησε: «Θα άρουμε τις κυρώσεις, εντάξει; Δεν θέλω να χάνω χρόνο απαντώντας σε αυτό. Ήρθε η ώρα να άρουμε τις κυρώσεις».
Η συνάντηση αυτή κράτησε λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε επαίνους και υποσχέσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια οριστική και συγκεκριμένη ανακοίνωση, με το μέλλον της υπόθεσης να εξαρτάται από τις επόμενες κινήσεις και τη Σύνοδο των ηγετών.

Φωτο: Presidency of the Republic of Türkiye
The post Ο Τραμπ στην Άγκυρα – «Ήρθε η ώρα να άρουμε τις κυρώσεις CAATSA» για τα F35, έπαινοι για Τουρκία και Ερντογάν appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...