Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Efsyn.gr

Ο Demonio δολοφόνησε τον δημοσιογράφο στην Κολομβία: Εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας δημοσιογράφου το σαββατοκύριακο στην Κολομβία, τη δεύτερη αυτής της φύσης στο κράτος της Λατινικής Αμερικής τους τελευταίους μήνες.
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP), ο Κριστιάν Ερέρα σκοτώθηκε το Σάββατο από πυρά άνδρα κινούμενου με μοτοσικλέτα στην Κούκουτα (βορειοανατολικά), στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.
Το FLIP τόνισε ότι ο Κριστιάν Ερέρα καταπιανόταν με θέματα που συνδέονταν με «την ατιμωρησία, το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και την κατάσταση στην Κατατούμπο», νομαρχία που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα και αποτελεί θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ παρατάξεων ανταρτών.
Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση να του παρέχεται προστασία, αλλά αυτό δεν άρκεσε «για να εμποδιστεί η δολοφονία του», τόνισε ο συνήγορος του λαού, ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.
Ο φερόμενος ως δολοφόνος του, που παρουσιάζεται ως πληρωμένος εκτελεστής γνωστός με το ψευδώνυμο Demonio («δαιμόνιο» στα ισπανικά), πιστεύεται πως έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε άλλες υποθέσεις «ανθρωποκτονιών και ληστειών», κατά την αστυνομία.
Άλλα δυο πρόσωπα, που φέρονται να ανήκουν στην ίδια ομάδα «εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου» σύμφωνα με την αστυνομία, τέθηκαν επίσης υπό κράτηση λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους στην υπόθεση.
Η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοί του κήδεψαν τον Κριστιάν Ερέρα τη Δευτέρα ντυμένοι στα λευκά.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), η Κολομβία συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες της Λατινικής Αμερικής για τους δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογράφοι που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι τουλάχιστον 170 από το 1977, σύμφωνα με τα δεδομένα του FLIP.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...