Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Πανόραμα – Εντοπίστηκε γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της Αντωνοπούλου για το άρθρο του Καρτερού στην «Εφ.Συν.»: Αυτόνομη η γραφίδα του Μαρινάκης για τον πήχη Μητσοτάκη στο 25%: «Έχει αποδείξει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα» Κωνσταντοπούλου: Ζητά παραίτηση Φλωρίδη μετά την παραπομπή Τριαντόπουλου και τις δηλώσεις για τα «μπάζα» Κυψέλη: Η Ελληνικό Μετρό δεσμεύεται να παραδώσει όλα τα στοιχεία – Εντείνονται οι εργασίες αποκατάστασης Στην Αθήνα ο Τζέι Ντι Βανς τον Φεβρουάριο για ακροδεξιό συνέδριο Σιακαντάρης: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί κατά Ανδρουλάκη – «Ντροπή» η αναπαραγωγή τους Στην ΕΛΑΣ ο Βασίλης Κόκκαλης – Η ανάρτηση με τον Αλέξη Τσίπρα και το μήνυμα για τη νέα πολιτική πορεία Υπόθεση Marfin: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο – Απολογούνται εκ νέου οι τρεις κατηγορούμενοι ΚΚΕ: Να καταργηθεί το μνημόνιο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της πολιτείας της Φλόριντα Παναθηναϊκός και Τετέι κινούνται νομικά κατά του δημοσιογράφου Κώστα Ραπτόπουλου Τσουκαλάς: «Ο Μητσοτάκης ομολογεί την ήττα του» – Πυρά για ακρίβεια και οικονομική πολιτική
Efsyn.gr

Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον [βίντεο]

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, η θρυλική τραγουδίστρια και συνθέτρια της κάντρι μουσικής, Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton).
Η μεγάλη ερμηνεύτρια τον τελευταίο χρόνο -μετά και τον θάνατο του συζύγου της Καρλ Ντιν τον Μάρτιο του 2025- αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Είχε ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις της και είχε μιλήσει δημοσίως για την περιπέτεια με την υγεία της, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Οι μεγάλες της επιτυχίες – Βραβεία και διακρίσεις
Η Ντόλι Ρεμπέκα Πάρτον είχε γεννηθεί στις 19 Ιανουαρίου του 1946. Εκτός από τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργός και οργανοπαίκτρια, ήταν ηθοποιός και επιχειρηματίας.  Θεωρείται η σπουδαιότερη κάντρι τραγουδίστρια όλων των εποχών, έχοντας καταφέρει 25 Νούμερο 1 επιτυχίες στο επίσημο Billboard Country chart των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ 41 άλμπουμ της έχουν φτάσει στη δεκάδα των πιο εμπορικών κάντρι άλμπουμ στις ΗΠΑ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη της κάντρι.
Μέσα στα τελευταία 60 χρόνια, 110 τραγούδια της έχουν καταφέρει να φιγουράρουν στις λίστες κάντρι επιτυχιών στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς. Έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως από το 1964 μέχρι σήμερα. Έχει βραβευτεί με 9 Βραβεία Γκράμι (από 47 υποψηφιότητες), 2 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, 10 βραβεία CMA, 7 βραβεία από την Ακαδημία Κάντρι Μουσικής, 3 βραβεία Αμερικανικής Μουσικής (ΑΜΑ) και έχει λάβει επίσης υποψηφιότητες για βραβεία Tony και Emmy για το έργο της στην υποκριτική.

Το 1986 βραβεύτηκε με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ και το 1999, έπειτα από δεκαετίες θρυλικής επιτυχίας στη κάντρι μουσική, η Πάρτον εισήχθη στο Country Music Hall of Fame. Το 2001 εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame για το στιχουργικό της έργο και το 2006 έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών από την Αμερικανική Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μια τιμητική αναγνώριση για τη συνολική της προσφορά στην τέχνη και τον πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει συνθέσει πάνω από 3.000 τραγούδια, με γνωστότερο το «I Will Always Love You», ένα κομμάτι που έγινε παγκόσμια επιτυχία και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με τη φωνή της Γουίτνεϊ Χιούστον.

Ως ηθοποιός, έχει ξεχωρίσει η συμμετοχή της σε βραβευμένες ταινίες όπως «9 με 5», «Το καλύτερο πορνείο του Τέξας», «Γκρίνια μετά μουσικής» και «Ανθισμένες Μανόλιες».
Στον επιχειρηματικό τομέα, η Πάρτον έχει καταφέρει να χτίσει ένα κολοσσό επικερδών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και το Dollywood, μια αλυσίδα θεματικών πάρκων και τουριστικών εγκαταστάσεων που καταλαμβάνουν τεράστια έκταση στο Τενεσί και δέχονται ετησίως εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...