Τελευταία νέα
Άννα Καραμανλή στο libre : Η συνοχή της ΝΔ επιβεβαιώνεται μέσα από τον διάλογο Η ρήξη Φάμελλου-Πολάκη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία-Το παρασκήνιο της διαγραφής και η συνέχεια   Συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο του Europe Gulf Forum, φωτογραφίες Μητσοτάκης στο Europe Gulf Forum: Η Ελλάδα εγγυήτρια της ελεύθερης ναυσιπλοΐας Πολάκης: Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή, το «καρφί» σε Φάμελλο και το sms για το κόμμα Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή Πολάκη, το «καρφί» σε Φάμελλο και το sms για το κόμμα Τσίπρα Ν.Παπαθανάσης: Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και απόδειξη το έργο μας Κ.Κυρανάκης: Να δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει η οικογένεια της ΝΔ Μαρία Καρυστιανού: Ποιους απέρριψε από το κόμμα της Άδωνις Γεωργιάδης: Αποσύρονται όλα τα προϊόντα κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ Ο Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κοινή δήλωση Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για τη μετανάστευση
Filathlos.gr

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

Έφυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Γιώργος Βότσης.
Υπήρξε μία μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο φίλος του Γιάννης Κουτζουράδης.
«Θέλω να γράψω, αλλά είναι αδύνατο προς το παρόν, επειδή έχω σπαράξει στο κλάμα. Και τι να πρωτοπώ αφού χρειάζεται ένα ολόκληρο βιβλίο. Ο Γιώργος Βότσης, μετά από 40 χρόνια αδιατάρακτης φιλίας δεν θα είναι πια μαζί μας. Κορυφαίος δημοσιογράφος, με τα δικά μου μέτρα επαναστάτης, γνήσιος γλεντζές, πιστός φίλος. Από τους πλέον υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Να συνέλθω απ’ το σοκ και μακάρι να καταφέρω να γράψω αυτά που του αξίζουν. Έτσι κι αλλιώς είμαι βέβαιος πως θα γράψουν πολλοί. Ήταν τόσο αγαπητός…», έγραψε στο Facebook.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βότσης
Ο Γιώργος Βότσης γεννήθηκε το 1938 στην Λάβδανη Ιωαννίνων και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1957, σε ηλικία 19 ετών.Το 1967 πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία, μικρού μήκους, της Τώνιας Μαρκετάκη «Ο Γιάννης και ο δρόμος».
Μετά την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο» (ΠΑΜ). Για την δράση του κατά του καθεστώτος καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 5 ετών, αλλά διέφυγε στο Λονδίνο προτού συλληφθεί.
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έγινε γνωστός ως πολιτικός αρχισυντάκτης και αρθρογράφος της «Ελευθεροτυπίας».
Ο Γιώργος Βότσης ήταν παντρεμένος για τρίτη φορά με την δημοσιογράφο Λένα Παγώνη και απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Νικολέτα.
Επίσης είχε ακόμα μία κόρη, την Άννα είναι από τον δεύτερο γάμο του με τη Μιμή Γαλανοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...