Τελευταία νέα
Η Τζούλια Στάιλς χόρεψε για τον Χιθ Λέτζερ 18 χρόνια μετά τον θάνατό του: Η εμβληματική σκηνή από το «10 Things I Hate About You» Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Αποστάσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έκκληση για διάλογο ΕΛ.Α.Σ.: Προγραμματικό συνέδριο με διάλογο με ολόκληρη την κοινωνία ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε 55.000 συνταξιούχους για αδήλωτα αναδρομικά – Ποιοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό: Ενθαρρύνουμε τους εταίρους της Αν. Μεσογείου να επιλύουν διαφορές μέσω διαλόγου Γκρίνια στη ΝΔ για τον Σάκη Μουμτζή Στο τέλος Ιανουαρίου το συνέδριο της ΕΛΑΣ για το κυβερνητικό της πρόγραμμα Πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. και αδιέξοδο για την αντιπολίτευση: Τα ευρήματα από τις μετρήσεις GPO και Opinion Poll Στημένα παιχνίδια στο ελληνικό μπάσκετ: Σχολική ομάδα από την Πάτρα στον φάκελο Το ΠΑΣΟΚ επενδύει στην ανοδική τάση και ανεβάζει στροφές σε Αττική και περιφέρεια Επικό σαρδάμ Γεραπετρίτη on air: Είπε τον Παύλο Τσίμα «κύριο Τσίπρα» Ένα βήμα πριν από την παραίτηση ο Διονύσης Καλαματιανός – Σενάρια προσχώρησης στην ΕΛΑΣ
Thepressproject.gr

Πέντε μέλη αποχωρούν από το προεδρείο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά της ηγεσίας

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πέντε μέλη του προεδρείου της Νεολαίας του κόμματος να υποβάλλουν παραίτηση, ασκώντας έντονη κριτική στην κατεύθυνση που έχει πάρει το κόμμα και δηλώνοντας εμμέσως τη στήριξή τους στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.Η παραίτηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του γραμματέα της Νεολαίας, Πάνου Λαμπρινίδη – Στάχτου, από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κείμενο που εξέδωσαν, τα πέντε στελέχη κάνουν λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που, κατά την εκτίμησή τους, «δεν διεκδικεί πλέον να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, αυτόν της ενωμένης Κυβερνώσας Αριστεράς».
Οι παραιτηθέντες είναι οι:
– Πάνος Λαμπρινίδης – Στάχτος
– Πέτρος Μούχαλης
– Αντώνης Μαλάκης
– Κωνσταντίνος Καραγιώργος
– Γιώτα Κασάπη
Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης:
«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Εχθές, 16 Ιουλίου, η πλειοψηφία του Προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε το κείμενο παραίτησης μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Οι λόγοι αναλύθηκαν ήδη στην προηγούμενη απόφαση, όπου αναγνωρίστηκε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη μεταξύ της Δεξιάς Παράταξης και της Αριστερής Παράταξης, και ζητήθηκε η κρισιμότερη ίσως στρατηγική απόφαση στην ιστορία του κόμματός μας, να παρθεί από τα ίδια του τα μέλη.
Εν τέλει, πάρθηκε από μία καλά οργανωμένη μειοψηφία, σε μια άτυπη διαδικασία. Μια απόφαση περιχαράκωσης, σε μια εποχή όπου συντελείται η ανασύνθεση του Αριστερού και Προοδευτικού χώρου, ώστε να δοθεί απάντηση στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
“Όσοι/ες διαφωνούν μαζί μας, να παραιτηθούν” ζήτησαν κεντρικά στελέχη, τα οποία πρωταγωνιστούσαν το προηγούμενο διάστημα σε βίντεο της Ομάδας Αλήθειας, επιτιθέμενα στον Αλέξη Τσίπρα.
Παραιτούμαστε, λοιπόν, από έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που, οι υπογράφοντες θεωρούμε ότι δεν διεκδικεί πλέον να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, αυτόν της ενωμένης Κυβερνώσας Αριστεράς. Συστρατευόμαστε με τις ομόφωνες αποφάσεις ενός μεγάλου αριθμού νομαρχιακών και συντονιστικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Ο αγώνας μας όμως δεν τελειώνει εδώ.
Στόχος μας στις επόμενες εκλογές να ανατρέψουμε την Δεξιά Παράταξη, και να αλλάξουμε τις ζωές της γενιάς μας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...