Τελευταία νέα
Σινεμά κάτω από τ’ αστέρια της Πάτμου Καιρός: Σε «Red Code» έντεκα περιοχές την Παρασκευή – Πότε θα αρχίσουν οι βροχές και καταιγίδες ΕΟΚ: «Όχι» στην αύξηση των ξένων στη GBL – Προτείνει παρουσία δύο Ελλήνων στην 5άδα Novartis: Παραίτηση Γεωργιάδη ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ – Πλήρης κάλυψη από το Μαξίμου Ανδρουλάκης για Μάτι : «Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για συμψηφισμούς» Καύσιμα, ομόλογα, τεχνολογικές μετοχές: Η «τριάδα της φωτιάς» απειλεί την οικονομία Πανελλαδικές 2026: Οι «πεντάδες» των βάσεων – Οι σχολές με τα περισσότερα και τα λιγότερα μόρια Ανδρουλάκης για Μάτι: Η ημέρα της επετείου δεν προσφέρεται ούτε για λήθη, ούτε για συμψηφισμούς Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος 8.650 υποθέσεις για «ξεχασμένες» δηλώσεις πόθεν έσχες Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «Κανονιέρης» κι επισήμως ο Χρήστος Τζόλης – Στα 40 εκατ. ευρώ το «χρυσό» ντηλ Συνταγματική Αναθεώρηση: Αποσύρεται η πρόταση για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις
Efsyn.gr

Πέτσας: Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή – Ο Τσίπρας θα είναι δεύτερος στις εκλογές

Στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σημερινή του συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι «πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης», ενώ σε ό,τι αφορά την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές  θα είναι «καθαρά» στη δεύτερη θέση.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Παραπολιτικά 90.1, ο κ. Πέτσας δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι θα είναι καθαρά δεύτερος ο κ Τσίπρας. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο, δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την ανοδική πορεία που είχε μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη, επομένως ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι έχει κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση.
Θα συσπειρώνει κοντά του δυνάμεις και όσο αυτός ανεβαίνει δημοσκοπικά θα ανεβαίνουμε και εμείς γιατί θυμίζει σε πάρα πολύ κόσμο ο κ. Τσίπρας την καταστροφική διακυβέρνηση του ’15-‘19 και άνθρωποι οι οποίοι δεν θέλουν να ξαναζήσουν αυτή την περιπέτεια θα συσπειρώνονται γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ως δύναμη πολιτικής σταθερότητας».
«Απεύχομαι να κάνει κόμμα ο Σαμαράς»
Σε ό,τι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι πιστεύει πως πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης.
«Απεύχομαι να κάνει κόμμα ο κ. Σαμαράς. Πιστεύω ότι θα μας πλήξει, δεν θα είναι ουδέτερο το αποτέλεσμα για εμάς, όχι όμως καθοριστικό στην μάχη που δίνουμε γιατί πιστεύω ότι αυτό που τελικά θα πρυτανεύσει στην λογική των ψηφοφόρων όταν θα πηγαίνουμε στην κάλπη το 2027 θα είναι η απάντηση στα σκληρά διλήμματα αν θέλουν σταθερότερα και πρόοδο ή αν θέλουν οπισθοδρόμηση και περιπέτεια την οποία θα την εκφράζει με διαρκώς [αυξανόμενα] ποσοστά ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Πέτσας.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά της ηγεσίας της κυβέρνησης για προσέγγιση με τους κυρίους Σαμαρά και Καραμανλή, απάντησε: «Ποτέ μη λες ποτέ, εγώ πιστεύω ότι πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης».
«Εγώ που πιστεύω στην μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη του 40% φυσικά πρέπει να γίνουν. Νομίζω ότι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαρά μπορούν να τα δουν αυτά, δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο για μεσολαβητές και καλοθελητές», πρόσθεσε.
Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, σημείωσε πως είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία.
«Δεν υπάρχουν αλλά σενάρια. Υπάρχει μόνο η εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αν αυτό το πράγμα δεν μπορέσει να αποκρυσταλλωθεί στις εκλογές που θα έχουμε την άνοιξη του ’27 εγώ είμαι της άποψης ότι θα υπάρξουν και δεύτερες και τρίτες εκλογές μέχρι να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το λέω γιατί έχω ζήσει στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη πόσο δύσκολο ήταν να κυβερνηθεί η χώρα με τρία κόμματα. Θεωρώ ότι είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία», είπε
Τέλος, μίλησε και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τη συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας πως «έχει μπει σε ένα τρομερό πολιτικό vertigo». «Δεν ψηφίζει διατάξεις τις οποίες το ίδιο θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι αναθεωρητέες. Κορυφαίο είναι το άρθρο 16 για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, το άρθρο 5 για την τεχνητή νοημοσύνη, το άρθρο 24 για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Κορυφαία θέματα στα οποία τα ΠΑΣΟΚ ψηφίζει “παρών”.
Όταν έχεις ένα τέτοιο πολιτικό vertigo δεν κινδυνεύεις μόνο με απώλεια δημοσκοπικού ύψους, κινδυνεύεις με συντριβή γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τα έχει λύσει αυτά τα θέματα, θέλει αλλαγές σε αυτά τα άρθρα του συντάγματος», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...