Τελευταία νέα
Άδ. Γεωργιάδης για την κλινική στη Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι θα γίνουν σε όλους και παντού ΠΑΣΟΚ για Τριαντόπουλο: “Εξακολουθεί η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η παραπομπή στη δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;” Βουλή: Κύρωση Συνεργασίας Ελλάδας–Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Tαξιδεύοντας στην Ευρώπη με μια Vespa Προβλήματα εφοδιασμού σε νησιά μετά τη φωτιά στο Blue Carrier 2 ΜέΡΑ25 για τις απειλές Γκίλφοϊλ περί δυνατότητας των ΗΠΑ να ανατρέψουν την κυβέρνηση: «Στρατηγέ, ιδού το LNG σας» Ο Σιμόπουλος κατηγόρησε την Κωνσταντοπούλου για σεξισμό: «Του αρέσει από πάνω» – «Αν το έλεγα εγώ θα γινόταν της τρελής» Κουτεντάκης: «Στο πετρέλαιο θέρμανσης ο ΕΦΚ στην Ελλάδα είναι 13 φορές πάνω από το ευρωπαϊκό κατώτατο όριο» Η Βουλή «υιοθετεί» το 9χρονο παιδί του λιμενικού που έχασε τη ζωή του στο Άστρος Κυνουρίας Κωνσταντοπούλου και Πολάκης στη συζήτηση για την άρση ασυλίας: «Κατασκευασμένη ψευδομήνυση κατ’ εντολή Μητσοτάκη» – «Δε θα προσκυνήσω» Κουτεντάκης: «Γιατί να μην επιστρέψει στην κοινωνία μέρος των έκτακτων κερδών των διυλιστηρίων;» ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα στην κυβέρνηση για την υπόθεση Τριαντόπουλου
Basket.gr

Παπαδόπουλος: «Δεν τα παρατάνε, παίζει ο ένας για τον άλλον»

Το Ευρωμπάσκετ U20 ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα με την Εθνική Νέων Ανδρών να τερματίζει, όπως και πέρυσι, στην 5η θέση της τελικής κατάταξης μετά και τη νίκη επί της Τουρκίας.

«Τα παιδιά το ήθελαν περισσότερο και νομίζω ότι το έδειξαν στο γήπεδο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος, και συνέχισε: «Μπορεί να μην πήραμε μετάλλιο, αλλά δεν είναι αμελητέο το ότι βρισκόμαστε στην πεντάδα και δείχνει αν μη τι άλλο μια σταθερότητα που υπάρχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ότι δεν πυροτέχνημα κάποιες επιτυχίες και ότι γίνεται δουλειά».

Ο Παπαδόπουλος πιστεύει ότι η ομάδα βγάζει πάντα «ενέργεια και πάθος και πως τα αποκτά σταδιακά και μια αγωνιστική ταυτότητα», εξηγώντας ποια είναι αυτή: «Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και να παίξουμε σε γρήγορο ρυθμό στην επίθεση με αυτοματισμούς. Είναι κάτι που το βγάζουμε κάθε χρόνο στις εθνικές ομάδες και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Για τον Παπαδόπουλο υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό που έδειξε η Εθνική Νέων Ανδρών και του δίνει έναν παραπάνω λόγο να αισθάνεται περήφανος: «Είναι πολύ βασικό για μένα και είμαι περήφανος γι’ αυτό ότι τα παιδιά είχαν την σωστή νοοτροπία. Μας συνεχάρηκαν όλοι και στο ξενοδοχείο και στο τουρνουά για την συμπεριφορά τους και την νοοτροπία τους, η οποία φτάνει ως το παρκέ: Δεν τα παρατάνε, παίζει ο ένας για τον άλλον».

Ακόμη και όταν ο αρχηγός, Ανδρέας Πατρίκης, τραυματίζεται, ή ακόμη περισσότερο τότε: «Μας έλειψε σίγουρα ο Πατρίκης, αλλά τα παιδιά έπαιξαν και γι’ αυτόν. Έδωσαν τα πάντα και γι’ αυτόν και είναι ένα ακόμη δείγμα του τι σημαίνει ομάδα».

Ο τελικός απολογισμός ενός ακόμη Ευρωμπάσκετ κλείνει με θετικό πρόσημο για τον Παπαδόπουλο που δεν ξεχνά και ο ίδιο ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα με την ευρύτερη έννοια: «Κλείνει ευχάριστα ένα ακόμη τουρνουά και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «συγχαρητήρια» στα παιδιά, γιατί από την αρχή πίστεψαν στην ομάδα, έγιναν ομάδα παντού και ως ομάδα έβγαλαν το καλύτερο στο γήπεδο. Θα ήθελα να πω επίσης κι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο προπονητικό επιτελείο, οι οποίοι ήταν άκρως επαγγελματίες σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και στο Ευρωμπάσκετ, όπως και σε όλο το επιτελείο γενικότερα!”
Το άρθρο Παπαδόπουλος: «Δεν τα παρατάνε, παίζει ο ένας για τον άλλον» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...