Τελευταία νέα
Στη σκιά της περιπέτειας του Γ. Μυλωνάκη η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας» «Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές και το Κράτος Δικαίου δεν πάνε μαζί Γ.Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα
Moneypress.gr

Παπασταύρου: Στρατηγικής σημασίας η συμμετοχή ExxonMobil και Chevron στην Ελλάδα

Οι εξελίξεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις στις διεθνείς ενεργειακές αγορές, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ και επικεφαλής του Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας Doug Burgum.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπασταύρου, οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.
«Σε μια εποχή», προσθέτει, «όπου η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η στρατηγική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ταχεία ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων, με τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών στον κόσμο, της ExxonMobil και της Chevron, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Το ίδιο ισχύει και για τον Κάθετο Διάδρομο, ως στρατηγικό ενεργειακό άξονα για την Ευρώπη, που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενδυναμώνει τη διατλαντική ενεργειακή συνεργασία».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...