Τελευταία νέα
AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Ακρίτα, για την μη ψήφισή της στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής: “Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο” Αλεπούδες εντοπίστηκαν γύρω από το ΟΑΚΑ – Η ανακοίνωση της διοίκησης: «Δεν ταΐζουμε, δεν ενοχλούμε» Ν. Κεραμέως: Μνημείο πολιτικού θράσους η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τις συντάξεις χηρείας ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση» Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ
Kosmoslarissa.gr

Παράταση στον διαγωνισμό για την «απελευθέρωση» των ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην έγκριση τροποποίησης της διακήρυξης που αφορά τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής δημόσιων τακτικών αστικών και υπεραστικών επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Για τη Στερεά Ελλάδα, η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε για την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026, στις 12:00, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 15:00.

Αντίστοιχα, για τη Θεσσαλία, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026, στις 12:00, με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού να ακολουθεί στις 15:00 της ίδιας ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες υλοποιούνται από την ΕΕΣΥΠ, μέσω της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, ενώ αναθέτουσα αρχή παραμένει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης εκτιμάται στα 449 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ ή η δυνατότητα άσκησης προαίρεσης.

Στο νέο πλαίσιο καθορίζονται με λεπτομέρεια οι υπεραστικές και αστικές συγκοινωνιακές γραμμές που θα εξυπηρετούν τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Για κάθε γραμμή προσδιορίζονται οι διαδρομές, οι αποστάσεις, ο αριθμός των ετήσιων δρομολογίων, καθώς και η συνολική χιλιομετρική κάλυψη.

Ειδικότερα, στη Μαγνησία προβλέπονται 50 υπεραστικές γραμμές με συνολική ετήσια κάλυψη περίπου 6,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ενώ στον Βόλο θα λειτουργούν 49 αστικές γραμμές με ετήσια χιλιομετρική κάλυψη που φτάνει τα 1,85 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Αντίστοιχα, για τη Λάρισα προβλέπονται 40 υπεραστικές και 49 αστικές γραμμές, ενώ στα Τρίκαλα καθορίζονται 46 υπεραστικές και 70 αστικές γραμμές.

Θοδωρής Σταμούλης, kosmoslarissa.gr (*Με πληροφορίες από metaforespress)
Το άρθρο Παράταση στον διαγωνισμό για την «απελευθέρωση» των ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...