Τελευταία νέα
Παπασταύρου για δημοσιεύματα περί πιέσεων από Γκιλφόιλ: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα» – «Σε ιστορικά υψηλό οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ» Γεωργιάδης για Καρυστιανού: Μπορεί να προσκομίσει έγγραφο του ΙΣΘ ότι δεν βρήκε κάτι μεμπτό; Ψυχραιμία, δεν πάει για Αρχιεπίσκοπος ο Τσίπρας – Εναν Θανάση έβαλε Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση αντιδρά στην κρίση με ημίμετρα – Η αποτυχία της είναι πια αδιάψευστη Συμβούλιο της Ευρώπης: «Τα μέτρα της Ελλάδας κατά των επαναπροωθήσεων δεν επαρκούν» Αλέξης Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη με αλιείς και στο Γεντί Κουλέ – Στο επίκεντρο το ενεργειακό κόστος και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς Ο τραυματισμός του Παβλένκα ανοίγει τον δρόμο για τη… μονιμοποίηση του Τσιφτσή στον ΠΑΟΚ ΕΛ.Α.Σ: 25 εκατ. ευρώ σε 96 συμβάσεις – Από «ξενοδοχείο ημιδιαμονής» σε χρυσές δουλειές με το Δημόσιο Ο Γερμανός πρέσβης, η Κίμπερλι και τα λουκάνικα με μπύρες υπό βροχή Επιμένει ο Συρίγος: Στην Κάσο κάναμε δύο φορές πίσω ΕΛΑΣ: Από τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής στις «χρυσές» αναθέσεις – Άνευ προηγουμένου λεηλασία του δημοσίου χρήματος Μιχελογιαννάκης για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ μετά τη περατζάδα από ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη: «Γιατί να μην είμαι αξιόπιστος;» – Τι λέει για Τσίπρα
Thefaq.gr

ΠΑΣΟΚ για Κουλκουδίνα: «Η κυβέρνηση εγκαλεί τους πολίτες για την οικονομική αδυναμία που η ίδια προκάλεσε»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Κουλκουδίνα για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τη βενζίνη, ζητώντας δημόσια αποδοκιμασία του. Ο Κώστας Τσουκαλάς συνδέει την επίμαχη τοποθέτηση με την ακρίβεια και την άνοδο των τιμών στα καύσιμα, ενώ βάζει στο κάδρο και τις πρόσφατες δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργου Φλωρίδη.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση για τη δήλωση του Σπύρου Κουλκουδίνα, ο οποίος ανέφερε ότι όσοι δεν διαθέτουν 10 ευρώ για βενζίνη μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, υποστηρίζει ότι, παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή.
«Έχουν περάσει 24 ώρες και ακόμα δεν έχει γίνει αυτό που φαντάζει αυτονόητο για κάθε σοβαρή κυβέρνηση: η άμεση αποδοκιμασία δηλαδή του βουλευτή κ. Κουλκουδίνα, ο οποίος με περισσή αλαζονεία απευθύνθηκε στους πολίτες, εγκαλώντας τους ότι “αν δεν έχουν 10 ευρώ να βάλουν βενζίνη, να πάρουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς”», ανέφερε.
«Τους κουνάει το δάχτυλο» ενώ ανεβαίνουν οι τιμές
Ο Κώστας Τσουκαλάς συνδέει την επίμαχη δήλωση με το αυξημένο κόστος μετακίνησης και διαβίωσης, επισημαίνοντας ότι οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, ενώ οι πολίτες προετοιμάζονται για έναν δύσκολο χειμώνα.
«Την ώρα που οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ράλι ανόδου, την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα θερμάνουν την οικογένειά τους και το νοικοκυριό τους τον χειμώνα, η κυβερνητική παράταξη τους κουνάει το δάχτυλο», δήλωσε.
Και πρόσθεσε:
«Τους εγκαλεί για την οικονομική αδυναμία που εκείνη τους προκάλεσε με την πολιτική της».
Στο κάδρο Γεωργιάδης και Φλωρίδης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευρύνει την κριτική του, υπενθυμίζοντας και άλλες πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις.
Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε ούτε τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις αναφορές του σε δημοσιογράφους ότι «έχουν πιει μπάφους» και «είναι κομπογιαννίτες».
Παράλληλα, αναφέρεται και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και στη δήλωσή του ότι, σε περίπτωση ακυβερνησίας, «θα κάνουν ντου οι απέναντι», την οποία επίσης συνδέει με το κλίμα της κυβερνητικής ρητορικής.
Για το ΠΑΣΟΚ, οι συγκεκριμένες δηλώσεις εντάσσονται σε μια ευρύτερη εικόνα που, όπως υποστηρίζει, δημιουργεί απόσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
«Ο τόπος δεν αντέχει πια τόση αλαζονεία»
Ο Κώστας Τσουκαλάς ολοκλήρωσε την επίθεσή του θέτοντας στο επίκεντρο το ύφος της κυβερνητικής εκπροσώπησης.
«Αυτή η εικόνα παρακμής δεν αξίζει στους Έλληνες. Ο τόπος δεν αντέχει πια τόση αλαζονεία. Χρειάζεται άλλο ύφος και άλλο ήθος», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...