Τελευταία νέα
Θεοδωρικάκος: “Απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της παράταξής μας – Όλα τα στελέχη μας είναι αθώα” Ήρθε στην Αθήνα ο Γιαμπουσέλε – Θερμή υποδοχή από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού [εικόνες – βίντεο] Φρ. Μπελέρης για Χριστιανούς της Συρίας:Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να τους εγκαταλείπει Επιθέσεις Πολάκη στους βουλευτές Μαμουλάκη και Παναγιωτόπουλο ΥΠΑ: Αύξηση 5% στην κίνηση των αεροδρομίων το α’ εξάμηνο 2026 – Ποιοι είναι «οι πρωταθλητές» Σύσκεψη υπό τον Ν. Ταχιάο για τις ζημιές σε κτίρια της Κυψέλης – Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ θα ελέγξουν τα κτίρια Βόρεια Ελλάδα: Κινούμενη άμμος με φόντο το εγχείρημα Καρυστιανού Θεσσαλονίκη: Κέλυφος νάρκης εντοπίστηκε μέσα στο λιμάνι – Βρισκόταν σε βάθος 31 μέτρων «Ask Alexis Live»: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά διαδικτυακά στις ερωτήσεις πολιτών Η δίκη που έχει συνεπάρει τη Γαλλία: Μέλη μασονικής στοάς, συμβόλαια θανάτου, απαγωγές και εμπρησμοί Live απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε ερωτήσεις μελών της ΕΛ.Α.Σ. Έμπολα: Σήμα κινδύνου από τον ΠΟΥ – Η επιδημία εξαπλώνεται «ταχύτερα από τις προηγούμενες»
Thefaq.gr

ΠΑΣΟΚ: Ζητά την παραίτηση Ζαχαράκη για το φιάσκο με το αδιάβλητο των Πανελληνίων 2026 στα ΕΠΑΛ

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το περιστατικό με τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο των ΕΠΑΛ, καθώς το ΠΑΣΟΚ  ζητά την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, καταγγέλλοντας παραβίαση του αδιάβλητου της διαδικασίας και καθυστερημένη ενημέρωση για το ζήτημα

 
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για σοβαρό πλήγμα στο αδιάβλητο της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνώριζε για το περιστατικό επί 38 ημέρες χωρίς να το δημοσιοποιήσει.
«Το περιστατικό που παραβιάζει το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων αποκρύπτεται -επί 38 ημέρες- από την υπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια συγκάλυψης και υποστηρίζοντας ότι επιλέχθηκε ως λύση να βαθμολογηθούν με άριστα 100 τα γραπτά των συγκεκριμένων μαθητών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε προτεραιότητα στη διαφύλαξη της αξιοπιστίας των εξετάσεων και στην ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων.
«Δυστυχώς, στο ζύγι της πολιτικής διευθέτησης του θέματος, δεν βάρυνε τελικά για την κυβέρνηση ούτε η διασφάλιση του κύρους, της διαφάνειας και του αδιάβλητου μιας διαδικασίας, ούτε ο σεβασμός στην αγωνία χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη της προφανούς, αυταπόδεικτης και σοβαρής πολιτικής ευθύνης της», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...