Τελευταία νέα
Σίφνος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγική πτώση του ελικοπτέρου – Η απώλεια ελέγχου και η βουτιά στο έδαφος Το συγκινητικό «αντίο» του Τάισον σε Κωνσταντέλια: «Ο κόσμος είναι δικός σου και πρέπει να σε γνωρίσει, μάγε!» Η Ακαδημία Αθηνών για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Σπουδαίος στοχαστής, σημαίνων κοινωνικός φιλόσοφος» Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του Ελικόπτερα: Επείγουσα οδηγία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για ελέγχους στα Bell 206 μετά την τραγωδία στη Σίφνο Βρέθηκε η 48χρονη οδηγός που έκανε αναστροφή με λεωφορείο στην Αθηνών- Σουνίου Νέα κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Νίνα Κασιμάτη ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη» Σίφνος: Τι αναφέρει η Αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου – Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων ατόμων
Libre.gr

ΠΑΣΟΚ: “Η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται και στην Ευρώπη”

Κοινή δήλωση εξέδωσαν ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και η Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ Μιλένα Αποστολάκη, όπου τη στάση της ΝΔ αλλά και του ΕΛΚ ενόψει της επίσκεψης της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν τα εξής: 

“Αποστολή της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να διερευνήσει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων κατασπαταλήθηκαν και κατευθύνθηκαν παρανόμως σε μη δικαιούχους. Η αποστολή αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 26 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026. Τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν κυρίως με κυβερνητικούς αξιωματούχους (Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς), ενώ μόνο δύο συναντήσεις με προτεινόμενους από το ΠΑΣΟΚ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και Π. Τυχεροπούλου) περιλαμβάνονται στο τελικό πρόγραμμα.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για ένα πλουραλιστικό και ισορροπημένο πρόγραμμα, η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με την ακροδεξιά, κατάφεραν να απορρίψουν τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη σε συνεργασία με την Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή Μ. Αποστολάκη, εμποδίζοντας την ακρόαση κρίσιμων μαρτύρων που θα είχαν πολλά να εισφέρουν.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν ακόμα και τη συνάντηση με την κα. Τυχεροπούλου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την αποστολή.

Κατά συνέπεια από το πρόγραμμα της αποστολής, με ευθύνη Νέας Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απουσιάζουν οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, οι υπάλληλοι (με εξαίρεση την κα. Τυχεροπούλου) και πρώην διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αποπέμφθηκαν από τον Οργανισμό, μόλις προσπάθησαν να περιορίσουν το πάρτι διαφθοράς. Παρά τις προσπάθειές τους όμως, δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη της αλήθειας. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, μαζί με τη συνάδελφό του Lucia Annunziata θα είναι παρόντες στην αποστολή και θα διασφαλίσουν τόσο την παρουσίαση των πραγματικών συνθηκών λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και το να τεθούν προ των ευθυνών τους οι αρμόδιοι Υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...