Τελευταία νέα
Η Βασιλική Πολύζου έκανε μήνυση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επεισόδιο στην Αθηναϊκή Λέσχη Άρση ασυλίας του Βελόπουλου εισηγείται, ομοφώνως, η επιτροπή Δεοντολογίας Μαρινάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Ο Τσίπρας θέλει να αποτινάξει από πάνω του το 2015  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης φεύγει, θα δούμε τι θα γίνει το κόμμα του – Επίθεση σε Φλωρίδη, Αδωνι και Τσίπρα Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει: Εντυπωσιακό Airshow στο Φλοίσβο Ο… φόβος του Τσίπρα σπρώχνει στα άκρα τον Ανδρουλάκη Τα χυδαία πολιτικά παιχνίδια Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη με τη Marfin Νίκος Κοτζιάς: Καταγγέλλει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παίζουν σε δύο ταμπλό για το κόμμα Τσίπρα Ζωή Κωνσταντοπούλου: O Γεωργιάδης θέλει να «φάει» τη θέση του Μητσοτάκη, ο Φλωρίδης είναι φασίστας Ο Θάνος Πλεύρης για την περιπέτεια υγείας του: «Έλεγα να μην πεθάνω χωρίς να δω τα παιδιά μου» Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση «Κλιματική Κρίση: Από την απειλή στη βιώσιμη πρόταση» Τσίπρας για ενεργειακή ακρίβεια: Πολλοί Έλληνες αδυνατούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους τον χειμώνα
Kosmoslarissa.gr

Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΟΔΥΘ κάθισαν σήμερα στο ίδιο τραπέζι για την ομαλή μεταφορά αρμοδιοτήτων

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, των Διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΠΕ Θεσσαλίας και της Διοίκησης του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια προκείμενου να τεθούν οι πρώτες βάσεις συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του νέου Οργανισμού με σκοπό την ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΔΥΘ κ. Νικόλαος Δέρκας, ο αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος ΟΔΥΘ κ. Αθανάσιος Κορκόβελος, ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Κων/νος Γκούμας, η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Κων/να Ζαμπούνη και οι Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΠΕ Θεσσαλίας, οι οποίοι ανέδειξαν τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε ΠΕ και τα οποία πλέον εμπίπτουν ως προς τη διαχείρισή τους στην αρμοδιότητα του ΟΔΥΘ.

Μετά από εκτενή συζήτηση καθορίστηκε το πλάνο δράσης για τα πρώτα βήματα του νέου Οργανισμού σε αυτή την κρίσιμη μεταβατική περίοδο, το οποίο απαιτεί, κατά κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων, ουσιαστική συνεργασία και συχνές συναντήσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να γίνει πλήρης καταγραφή των επιμέρους προβλημάτων και να ακολουθήσει η κατάλληλη προτεραιοποίηση προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία στην νέα μεταβατική κατάσταση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας έθεσε το πλαίσιο τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό που οι πρώτες συνάντησες εργασίας ξεκίνησαν μέσα στο Μάρτιο εξασφαλίζοντας αρκετό χρόνο στον ΟΔΥΘ να οργανωθεί εγκαίρως πριν αρχίσει η αρδευτική περίοδος του 2026 ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο στη Θεσσαλία. «Είμαι αισιόδοξος ότι όλοι μαζί, υπηρεσίες της Περιφέρειας και ΟΔΥΘ, θα δουλέψουμε σε πλήρη συντονισμό ώστε να καταφέρουμε να μπει μια τάξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία στην άρδευση. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε το στόχο συνεργαζόμενοι με υπομονή, τάξη και συντονισμό και ότι σε μερικούς μήνες θα βρισκόμαστε σε κοινό βηματισμό για να συζητήσουμε με το Υπουργείο. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στο σημείο που ΟΔΥΘ θα διαπερνά οριζόντια όλες τις πρώην εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οργανισμούς, ασκώντας μια κεντρική διαχείριση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΟΔΥΘ, Νικόλαος Δέρκας δήλωσε ότι: «Τα προβλήματα στη Θεσσαλία είναι μεγάλα και θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε μόνο μέσα από ουσιαστική συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Το ζητούμενο είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΟΔΥΘ να έχουν μια αγαστή συνεργασία ώστε να ξεπεραστεί το δύσκολο μεταβατικό στάδιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κακοδαιμονίες και προβλήματα δεκαετιών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να υπάρχει ουσιαστική και ορατή βελτίωση. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια αταξία στη διαχείριση των υφιστάμενων υποδομών την οποία και προσπαθούμε να ελέγξουμε άμεσα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλα έργα/παρεμβάσεις».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Το άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΟΔΥΘ κάθισαν σήμερα στο ίδιο τραπέζι για την ομαλή μεταφορά αρμοδιοτήτων εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Believe me!

https://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2026/04/us-warplanes-iran.mp4Στον καλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό του κόσμου, ο πιτσιρίκος την περνάει […]