Τελευταία νέα
GSI: Το γαλλικό πλοίο Abeille Marengo αναλαμβάνει τις έρευνες–Υποβλήθηκε το αίτημα εξαίρεσης, διαδικασία για NAVTEX Ειρωνικό σχόλιο Μαρινάκη: «Λογικά ο Αλέξης Τσίπρας που συγκυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ ήταν συνωνυμία» Ο Τζόσουα Χακ αντικαθιστά την Γκίλφοιλ – Επίσημα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ- Στο επίκεντρο η ενέργεια Ο Τζόσουα Χακ, νέος επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ταξί: Νόμο για κάμερες μέσα στα οχήματα ζητά η Ομοσπονδία τους – «Αποκλειστικός σκοπός η ασφάλεια» Πρώτη ανάρτηση Γκιλφόιλ μετά την αποπομπή από την πρεσβεία των ΗΠΑ «Θέμα» στον Ολυμπιακό με Ντόρσεϊ: «Ο χρόνος μου μειώθηκε ξαφνικά – Γιατί δεν με διώχνουν από τώρα αν δεν θέλουν να με πληρώσουν;» Ο Τζόσουα Χακ νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Αλβανία: Μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις – Στις φλόγες το υπουργείο Παιδείας, δεκάδες συλλήψεις [εικόνες-βίντεο] Μητσοτάκης από τη Λάρισα: «Κάνουμε ένα ακόμη σοβαρό βήμα στο μέλλον – Καμία χώρα δεν είναι απομονωμένο “Γαλατικό Χωριό”» Απολογία Ιμάμογλου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ολοκληρωτισμό – Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα
Efsyn.gr

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ για τις κυρώσεις στο Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη και αγνόησαν τις σαρωτικές απειλές των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις στο Ιράν, αντανακλώντας τον σκεπτικισμό ότι η τελευταία προσπάθεια της Ουάσιγκτον να πιέσει την Τεχεράνη θα διαταράξει σημαντικά την παγκόσμια προσφορά αργού πετρελαίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent υποχώρησαν κατά 2,22 δολάρια, ή 2,35%, στα 92,17 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,05 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 2,35% στα 85,01 δολάρια.
Οι αναλυτές δήλωσαν ότι τα μέτρα ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες και άφησαν το βασικό ερώτημα αναπάντητο: εάν η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει δευτερογενείς κυρώσεις κατά χωρών και εταιρειών που συνεχίζουν να εμπορεύονται με την Τεχεράνη.
«Δεν υπάρχουν πολλά νέα που προέκυψαν από τα σχόλια του Μπέσεντ, πέρα ​​από αυτά που είχαν προαναγγελθεί εκ των προτέρων», δήλωσε ο Πάβελ Μολχάνοφ, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής του Raymond James. Έπειτα από μια απότομη άνοδο την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη τη Δευτέρα, πρόσθεσε. Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν περισσότερο από 5% την περασμένη εβδομάδα: στη δεύτερη συνεχή εβδομαδιαία άνοδο.
«Μπορεί ο Λευκός Οίκος να σκεφτεί κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ πριν και το οποίο θα έχει πολύ πιο ισχυρό αντίκτυπο στην ιρανική οικονομία; Θα το πιστέψουμε όταν το δούμε», σημείωσε επίσης.
«Το πραγματικό ερώτημα τώρα είναι πόσο επιθετικά μπορεί η Ουάσινγκτον να επιβάλει δευτερογενείς κυρώσεις κατά των υπολοίπων εμπορικών εταίρων του Ιράν», δήλωσε ο Χόρχε Λεόν, επικεφαλής γεωπολιτικής ανάλυσης στη Rystad Energy.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...