Τελευταία νέα
ΔΕΗ: Σταθερή η τιμή στο μπλε τιμολόγιο, αύξηση 7% στο πράσινο Εθνική Ελλάδας: Πολύτιμος βαθμός κόντρα στους Ολλανδούς, παραμένει στην κορυφή του ομίλου της Euroleague: Ήττα σε… νεκρό χρόνο για τον Ολυμπιακό στην Μπολόνια Ζαχαράκη: “Η οικονομική δυσκολία δεν πρέπει να γίνεται εμπόδιο στις σπουδές” – Διορθωτικές κινήσεις για στέγη σε φοιτητές του ΑΕΙ Πατρών Πτήση flydubai: Ο Τραμπ δεσμεύεται για ισχυρό πλήγμα στο Ιράν, σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή της Τεχεράνης Μερτς: «Η ασφάλεια της Ευρώπης παίζεται στην Ουκρανία» – Το μήνυμα για τη σχέση του AfD με Ρωσία Συνάντηση Σφακιανάκη με τομεάρχες παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αμανατίδη και Λάζου Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΚΥΣΕΑ: Παρατείνεται η παραμονή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία Μάντσεστερ Σίτι: «Πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», λέει η βρετανική κυβέρνηση – Τι θα υποστηρίξει ο σύλλογος στην έφεση Ακόμη ένα πρόβλημα σε τρένο: Καθυστέρηση 134 λεπτών σε αμαξοστοιχία που έκανε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη “Βόμβα” Συρίγου για Κάσο: “Υποχωρήσαμε δύο φορές” – Πυρά από την αντιπολίτευση
Moneypress.gr

Πιερρακάκης: Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες – Οι παραβάτες θα λογοδοτούν

Τα νέα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προστατεύουν τους συνεπείς οφειλέτες και οδηγούν σε λογοδοσία όποιον παραβιάζει τους κανόνες, κατά τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, και πρόεδρο του Eurogroup, Κυριάκο Πιερρακάκη.
«Με το νέο πλαίσιο βάζουμε καθαρούς κανόνες στην αγορά του ιδιωτικού χρέους και πραγματικές συνέπειες όταν αυτοί παραβιάζονται», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης, ενώ για τη λειτουργία των servicers σημειώνει ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο λειτουργίας, με μεγαλύτερη διαφάνεια, αυστηρότερο έλεγχο, δεσμευτικές κυρώσεις και πρόστιμα που φτάνουν έως τις 500.000 ευρώ.
Η δήλωση του κ. Πιερρακάκη
«Με το νέο πλαίσιο βάζουμε καθαρούς κανόνες στην αγορά του ιδιωτικού χρέους και πραγματικές συνέπειες όταν αυτοί παραβιάζονται.
Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στις διαπραγματεύσεις χωρίς προθεσμίες. Θεσπίζουμε πλαφόν 15% στην προκαταβολή, αντί για απαιτήσεις 30%, 40% ή ακόμη και 50%. Προστατεύουμε τον συνεπή οφειλέτη. Όσο τηρεί τη ρύθμισή του, δεν μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με κατάσχεση ή πλειστηριασμό. Και αν ο servicer δεν του δώσει πλήρη στοιχεία για το χρέος του μέσα σε 45 ημέρες, οι τόκοι παγώνουν.
Ταυτόχρονα, αυστηροποιούμε το πλαίσιο λειτουργίας των servicers. Μεγαλύτερη διαφάνεια, αυστηρότερος έλεγχος, δεσμευτικές κυρώσεις και πρόστιμα που φτάνουν έως τις 500.000 ευρώ.
Η λογική είναι απλή. Ο πολίτης που χρωστά πρέπει να ξέρει τι ισχύει και να έχει πρόταση ρύθμισης, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος του. Και όποιος διαχειρίζεται αυτό το χρέος οφείλει να σέβεται τη συμφωνία, τον πολίτη και τον νόμο.
Θέλουμε προστασία για τον συνεπή οφειλέτη. Και λογοδοσία για όποιον παραβιάζει τους κανόνες».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...