Τελευταία νέα
Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για «σεξιστική συμπεριφορά» προς τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου Ανησυχία: Στον Ευαγγελισμό η Μαρέβα Γκραμπόφσκι από το νοσοκομείο Λάρισας Συνέχεια στην κόντρα Δουδωνή – Χιώτη: «Καταγγείλτε με στις φιλοζωικές, είχα κυνηγήσει μία γάτα» Ε.Ράπτη: «Πίσω από το χάσμα στις αμοιβές ανδρών-γυναικών, κρύβονται σωρευτικές ανισότητες» Bloomberg: Αθήνα και Παρίσι ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους Κασσελάκης: Θέτει θέμα πτυχίου και για τον Μαρκόπουλο -Σκληρή απάντηση ΟΠΕΚΕΠΕ : Η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για Τάσο Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπο Αθανασίου Εξώδικο Δουδωνή στον διευθυντή του ΣΚΑΙ 100.3- Ρουσφετολογικές αναφορές Bloomberg: Ελλάδα και Γαλλία ανανεώνουν για 5 χρόνια την αμυντική τους συμφωνία Ένταση στον αέρα: η επίπληξη Κυρανάκη προς την Καραμήτρου για τους μορφασμούς (βίντεο) Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Hussein al-Sheikh ΚΚΕ: Υποκριτικές οι δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη και όσων εδώ και χρόνια έχουν φορέσει φωτοστέφανο στην ΕΕ
Moneypress.gr

Ποια είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ όπου οι γυναίκες εργαζόμενες είναι πιο πολλές από τους άνδρες

Το 2025, σε όλες τις χώρες της ΕΕ οι άνδρες είχαν υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης από τις γυναίκες, με μία μόνο εξαίρεση: τη Λιθουανία. Αυτό αποκάλυψαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα (17/4) στη δημοσιότητα Eurostat.
Πιο αναλυτικά, το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 80,9%. Μεταξύ των χωρών της Ένωσης, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (89,1%), στην Τσεχία (88,2%) και στην Ολλανδία (87,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στο Βέλγιο (76,4%), στην Κροατία (76,8%) και στη Φινλανδία (77,0%).
Για τις γυναίκες στην ΕΕ, το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε στο 71,3%, με τα υψηλότερα επίπεδα να καταγράφονται στην Εσθονία (81,4%), στη Λιθουανία (80,3%) και στη Σουηδία (79,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ιταλία (58,0%), στη Ρουμανία (59,5%) και στην Ελλάδα (62,3%).

Το χάσμα απασχόλησης μεταξύ ανδρών και γυναικών ανήλθε στις 9,6 ποσοστιαίες μονάδες στην ΕΕ. Οι μεγαλύτερες διαφορές καταγράφηκαν στην Ιταλία (19,1 μονάδες), στη Ρουμανία (18,7 μονάδες) και στην Ελλάδα (17,4 μονάδες), ενώ οι μικρότερες διαφορές παρατηρήθηκαν στην Εσθονία (0,5 μονάδες), στη Λιθουανία (-0,6 μονάδες), στη Φινλανδία (1,3 μονάδες) και στη Λετονία (1,9 μονάδες).
Το 2025, το 76,1% (197,7 εκατομμύρια άτομα) των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηλικίας 20 έως 64 ετών ήταν απασχολούμενοι, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την έναρξη των σχετικών καταγραφών το 2009. Το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2024 και κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2023.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης καταγράφηκαν στη Μάλτα (83,6%), στην Ολλανδία (83,4%) και στην Τσεχία (82,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ιταλία (67,6%), στη Ρουμανία (69,0%) και στην Ελλάδα (71,0%).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...