Τελευταία νέα
Κωνσταντινούπολη: 15χρονη μαχαίρωσε πέντε συμμαθητές της έξω από σχολείο Γαλλία και Ισπανία «βουλιάζουν» το ευρώ – Σε χαμηλό 17μηνου η ισοτιμία με το δολάριο Καρυστιανού: «Αυτοδυναμία χωρίς συγκυβέρνηση – Κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους» Κλέλια Ρένεση για έμφυλη βία: «Τι συμβαίνει με τους άντρες και λυσσάνε τόσο πολύ; Φοβούνται τα θηλυκά» [βίντεο] Ν. Δένδιας και υπουργοί Άμυνας της ADRION: Κοινή ευρωπαϊκή «Αμυντική Ασπίδα» στο προσκήνιο Κρήτη: Βιβλική καταστροφή στο Οροπέδιο Λασιθίου – Πλημμύρισε έκταση ίση με τις Σπέτσες [βίντεο drone] Κεραμέως: Όρια στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη διαχείριση εργαζομένων Αλέξης Τσίπρας: Ο… άπιστος Θωμάς που δήλωσε ότι τον έπεισε Το Τραγούδι της Ημέρας: Tongue “Καρφιά” Γεωργιάδη σε υπουργούς για τα 52α γενέθλια της ΝΔ: «Απορώ με ορισμένους που επέλεξαν να λείπουν» Η άτυχη στιγμή της συζύγου του Βανς: Παραπάτησε και γλίστρησε με τον νεογέννητο γιο αγκαλιά [βίντεο] Διαφάνεια και Τεχνητή Νοημοσύνη: οι πολίτες έδειξαν τον δρόμο, σειρά έχει το κράτος
Newsauto.gr

Ποια ηλικιακή ομάδα θα εμπιστευόσουν για να σου αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο;

Εσύ θα εμπιστευόσουν μεγαλύτερους ή μικρότερους από εσένα για να βοηθήσουν με μια βασική επισκευή στο αυτοκίνητο; Άτομα από 15 χώρες αναφέρουν ποιους θα φώναζαν για βοήθεια και σε ποιους δεν θα έδιναν να κρατούν ούτε κατσαβίδι.

Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν πως οι νέοι σήμερα δεν ασχολούνται με τα αυτοκίνητα. Τι γίνεται στον τομέα της συντήρησης και των βασικών γνώσεων μικροεπισκευών;

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, κανείς παγκοσμίως δεν θα εμπιστευόταν κάποιον νέο της Gen Z (γεννηθέντες από το 1997 έως το 2012) για να βοηθήσει με μια έκτακτη επισκευή στο αυτοκίνητό του, ακόμα και αν αυτή είναι μια απλή αλλαγή τροχού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 χώρες, και περιλαμβάνει τις απαντήσεις περισσότερων από 3.000 οδηγών. Η ερώτηση είναι απλή, ποια ηλικιακή ομάδα θα εμπιστεύονταν αν πάθαιναν κάποια βλάβη στο δρόμο και θα έπρεπε να φωνάξουν κάποιον να τους βοηθήσει.

Στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία, οι νέοι της γενιάς Z (οι σημερινοί εικοσάρηδες δηλαδή) ήρθαν στην τελευταία θέση, με το ποσοστό των ερωτηθέντων που θα τους εμπιστεύονταν να είναι… 0%. Τελευταίοι έρχονται και στην Ιταλία και τον Καναδά, με το ποσοστό που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης να είναι 1%. Στην Ολλανδία μόλις το 2% των οδηγών θα εμπιστευόταν τη Gen Z, νούμερο που επίσης την κατατάσσει στην τελευταία θέση.

Δεν είναι μόνο οι νέοι που δεν χαίρουν εμπιστοσύνης όμως. Από τις 15 χώρες που διεξήχθη η έρευνα, οι 8 απάντησαν πως δεν θα έδιναν το γρύλο του αυτοκινήτου στα άτομα που ανήκουν στην Ήσυχη Γενιά, η οποία περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν από το 1928 έως το 1945, ο νεότερος εκ των οποίων είναι πλέον 81 ετών. Στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πήρε 0 ψήφους εμπιστοσύνης. Στη Γαλλία, την Πολωνία και τη Ν. Αφρική η Ήσυχη Γενιά κέρδισε το 1% των ψήφων, ενώ στη Γερμανία το 2% αυτών.

Σε όλες τις χώρες, πλην της Ν. Αφρικής, η γενιά που εμπιστεύονται οι περισσότεροι για να βοηθήσει σε κάποια επισκευή στο αυτοκίνητο είναι η Gen X (1965-1980), με το ποσοστό να κυμαίνεται από 50 έως 67%. Οι Millennials, που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, ήρθαν πρώτοι με 46% στη Ν. Αφρική.

Παρόλα αυτά, οι νέοι της γενιάς Z δηλώνουν πως είναι ικανοί να κάνουν εργασίες στο αυτοκίνητο. Στη Μ. Βρετανία, το 43% αυτών πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει λάστιχο στην άκρη του δρόμου, με το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ να είναι 29%.

Αυτό αποδεικνύεται και από τα άτομα που έχουν όντως επιχειρήσει να επισκευάσουν κάτι στο αυτοκίνητο. Το 80% των νέων στις περισσότερες χώρες είπε πως βελτίωσε το πρόβλημα που υπήρχε. Μοναδική εξαίρεση είναι η Ν. Αφρική, όπου σχεδόν οι μισοί της Gen Z παραδέχτηκε πως τα έκαναν χειρότερα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς μαθαίνουν οι νέοι να πραγματοποιούν αυτές τις εργασίες. Στην πλειοψηφία των κρατών, η Gen Z δήλωσε πως θα βρει συμβουλές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω βίντεο στο YouTube και το TikTok, αλλά και μέσω της τεχνολογίας AI.

Στις ΗΠΑ, οι Millennials χρησιμοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ η Gen X, δηλαδή τα άτομα ηλικίας 46-61 ετών, προτιμούν την Τεχνητή Νοημοσύνη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οι βλαβερές συνέπειες που έχει ο ήλιος στο αυτοκίνητό μας

Ferrari 12Cilindri Manuale: Επιστροφή στα «χειροκίνητα» κιβώτια ταχυτήτων μετά από 14 χρόνια

Κινέζος κατασκευαστής χρησιμοποίησε το ατύχημα ενός Tesla για… διαφήμιση

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...