Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για Μπρατάκο – Παπασταύρου: Και αυτή η κρίση αγγίζει ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου Μετά την πρόταση δυσπιστίας το Μαξίμου ψάχνει τους αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου: Επικρατέστεροι Μυλωνάκης και Παπαθάνασης Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, ανιστόρητος ο Κασσελάκης Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση – Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση» Αμόκ Μητσοτάκη με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτικών αρχηγών, κομμάτων, Συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών! Διολίσθηση σε άκρατη συνωμοσιολογία και ούτε μια κουβέντα συνριβής για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη Κ.Μητσοτάκης vs Β.Μαρινάκη-«Δεν συγκυβερνώ παράκεντρα-Να εμφανιστεί πολιτικά και να κριθεί» Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ Σόου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – Επέμεινε να βλέπει «συμφέροντα» πίσω από την αντιπολίτευση, χωρίς να πει λέξη για τις παραιτήσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» το πιο σύντομο ανέκδοτο Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προκλητικός μέχρι τέλους – Τραγική εικόνα που αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων

Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα της Ουάσιγκτον, εξήγησε ο Σεργκέι Λαβρόφ

Απρίλιος 13,2021

Η πολιτική που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απολύτως αντιπαραγωγική, αλλά η Ουάσιγκτον δεν μπορεί ακόμα να εγκαταλείψει την ατελή πορεία της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαντάστηκαν τον εαυτό τους ως παγκόσμιο ηγεμόνα. Τότε ο κόσμος έπαψε να είναι διπολικός και τώρα, μπροστά στα μάτια μας, η αντικειμενική διαδικασία δημιουργίας μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης κερδίζει ορμή. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να θεωρούν τον εαυτό τους «παγκόσμιο αστυνομικό», ασκώντας άνευ προηγουμένου περιεκτική πίεση στις κυβερνήσεις που είναι ανεξάρτητες από τη γνώμη των πολιτικών «θείος Σαμ» που βασίζονται στα εθνικά συμφέροντα. Και αυτό είναι το κύριο λάθος τους, λέει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

“Κατά τη γνώμη μας, το κύριο πρόβλημα της Ουάσινγκτον είναι ότι δεν θα εγκαταλείψουν σε καμία περίπτωση την ελαττωματική πορεία διατήρησης της παγκόσμιας κυριαρχίας τους”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιράν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν επιθετικά να επιβάλουν ένα είδος «τάξης βάσει κανόνων» σε ολόκληρο τον κόσμο αντί της υπάρχουσας διεθνούς νομικής αρχιτεκτονικής με επίκεντρο τον ΟΗΕ.

“Δεν έχουμε αντίρρηση για την τήρηση όλων των κανόνων. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αναπτυχθούν όχι μόνο σε έναν στενό κύκλο της Ουάσιγκτον και των δορυφόρων της, παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ, αλλά και σε όλο τον κόσμο – με όλους τους σημαντικούς παγκόσμιους παίκτες και σύμφωνα με τους αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου “, – εξήγησε.


Διαβάστε επίσης...