Τελευταία νέα
«Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές και το Κράτος Δικαίου δεν πάνε μαζί Γ.Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα Γ.Μυλωνάκης: Δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» Νέα θύελλα στην υπόθεση Λαζαρίδη: Οταν παραιτήθηκε τη θέση του κατέλαβε η σύζυγός του
Thefaq.gr

Πολιτικό παιχνίδι πάνω στην τραγωδία; Επιχείρηση «καπέλωμα» στα Τέμπη – Τρόμος και στο Μαξίμου

 

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, η πολιτική αντιπαράθεση αναζωπυρώνεται με φόντο τις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου, καθώς η αποχώρηση της Μαρία Καρυστιανού από την προεδρία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων και η ανακοίνωσή της για δημιουργία πολιτικού φορέα αλλάζουν τα δεδομένα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να δώσουν κομματικό στίγμα στις κινητοποιήσεις, την ώρα που η κυβέρνηση υπεραμύνεται των ενεργειών της και προειδοποιεί για απόπειρες πολιτικής εκμετάλλευσης.

Όσο ήταν η Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Σωματείου των Τεμπών, τα πολιτικά κόμματα γνώριζαν ότι δεν τους έπαιρνε να παίξουν κομματικό παιχνίδι.
Φέτος όμως, με την αλλαγή στην ηγεσία και την ανακοίνωση της κ. Καρυστιανού για τη δημιουργία πολιτικού κόμματος, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επιχειρούν να καπελώσουν τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν για τα Τέμπη το Σάββατο 28/2.
Για άλλη μια φορά, διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν πέρασμα στην κοινωνία, προσπαθούν να ανέβουν και πάλι στο κύμα της οργής και να καπηλευθούν την τραγική επέτειο, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Τακτική Μνημονίων
Γι’ αυτό και επιστρέφουν στην τακτική όσων έκαναν στα Μνημόνια. Και τότε εκμεταλλεύτηκαν την οργή των πολιτών για τα όσα επιχειρούσαν οι σκληροί της τρόικας να επιβάλλουν στην Ελλάδα, ανέβηκαν στο κύμα, έγιναν εξουσία και εφάρμοσαν πιστά τα Μνημόνια όσο κανείς άλλος, γονατίζοντας τον ελληνικό λαό.
Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν τώρα και με τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη. Γνωρίζοντας ότι μόνοι τους δεν μπορούν να γεμίσουν πλατείες, στέλνουν αχρείαστα καλέσματα στους πολίτες που απέδειξαν πέρυσι, με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τους, ότι δεν χρειάζονται προσκλητήρια από κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάντια του δημόσιου σιδηροδρόμου, που οδήγησε, με τις ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης του Μητσοτάκη, σε αυτήν την τραγωδία.
Ψάχνουν ψηφοφόρους
Με αυτόν τον τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι θα κερδίσουν κάτι σε ποσοστά, αλλά κυρίως ότι θα μπλοκάρουν τον μεγάλο τους φόβο, που δεν είναι άλλος από το κόμμα Καρυστιανού.
Θεωρούν ότι αυτοί που θα συγκεντρωθούν θα διαμαρτυρηθούν μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι και για τους ίδιους, λησμονώντας ότι στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες θεωρούσαν ότι όσοι κυβέρνησαν έχουν τη δική τους ευθύνη για τα Τέμπη.
Δεν είναι συμπτωματικό ότι αυτοί που καλούν για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη είναι οι ίδιοι που έχουν ξεκινήσει έναν λυσσαλέο πόλεμο κατά της Καρυστιανού, φτάνοντας στο σημείο να την ταυτίζουν με την ακροδεξιά, διότι διαπιστώνουν ότι διαπερνά οριζόντια τα κόμματά τους, βυθίζοντας τις φιλοδοξίες τους.
Ενοχλούνται από την κριτική
Μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να μετρούν και τα …δευτερόλεπτα της κριτικής που κάνει στην κυβέρνηση Τσίπρα, για την οποία λέει αυτό που υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ότι δηλαδή εμφανίστηκε ως αριστερός πρωθυπουργός, αλλά εφάρμοσε μια σκληρή μνημονιακή πολιτική και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.
Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί, εάν πιστέψουν ότι όσοι συγκεντρωθούν και φέτος στις πλατείες είναι στο πλευρό τους, μάλλον θα βρεθούν προ εκπλήξεως στις κάλπες, καθώς οι συγκεντρωμένοι, που θα απαιτήσουν δικαιοσύνη και όχι συγκάλυψη, πολύ απέχουν από το να πιστέψουν τα όποια αφηγήματά τους.
Ζόρια για το Μαξίμου
Από την πλευρά της κυβέρνησης, τα επιχειρήματα είναι ότι μετά από 3 χρόνια έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης και ότι έχει …στείλει δύο Υπουργούς προς κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Βέβαια, γνωρίζει τις τεράστιες ευθύνες της, γι’ αυτό και επιχειρεί, βγάζοντας μπροστά τον Υπουργό Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος χθες 26/2 έκανε και καταγγελία ότι «κάποιοι ήθελαν νέα Τέμπη», αποκαλύπτοντας δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, λίγο πριν το Πλατύ της Ημαθίας. Δείχνοντας τις σχετικές φωτογραφίες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι πρόκειται για καλώδια τηλεδιοίκησης που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τα Τέμπη!
Καρδιοχτύπια από τις συγκεντρώσεις
Τα καρδιοχτύπια της κυβέρνησης είναι μεγάλα για τις συγκεντρώσεις του Σαββάτου 28/2, καθώς πέρυσι αιφνιδιάστηκε και από το μέγα πλήθος και από το μέγα πάθος των εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων σε όλη τη χώρα.
Φέτος θα κάνει το δικό της crash test, τρία χρόνια μετά, αλλά τα όσα ακούστηκαν πέρυσι περί συμμετοχής μελών της κυβέρνησης ή βουλευτών της ΝΔ στις συγκεντρώσεις δεν φαίνεται να τα ακούσουμε εκ νέου.
Έχουν αλλάξει γραμμή
Η γραμμή έχει αλλάξει και κομβικό ρόλο έπαιξαν τα όσα αποκαλύφθηκαν στα περιβόητα βίντεο που αποκάλυψε ο δικηγόρος Β. Καπερνάρος και απέδειξαν ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο.
Το τραύμα των Τεμπών παραμένει ανοικτό και, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, το αποτύπωμά τους και σε πολιτικό πεδίο είναι μεγάλο, καθώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Τέμπη λειτούργησαν ως διαχωριστική γραμμή: η κυβέρνηση πριν τα Τέμπη και μετά από αυτά…
Πηγή: bankingnews.gr
Το άρθρο Πολιτικό παιχνίδι πάνω στην τραγωδία; Επιχείρηση «καπέλωμα» στα Τέμπη – Τρόμος και στο Μαξίμου εμφανίστηκε πρώτα στο thefaq.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...