Τελευταία νέα
Financial Times: Ο Τραμπ μπλόκαρε σχέδιο του Νετανιάχου για νέο χτύπημα στο Ιράν ΤτΕ: Στα 8,9 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο οκτάμηνο 2026 – Αύξηση κατά 2,4 δισ. ευρώ Σάκης Αρναούτογλου: Συγκλονίζει η εξομολόγηση για τη μητέρα του που έπασχε από Αλτσχάιμερ – «Είχε γίνει 24 κιλά» Αυστραλία: Ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια η βουλεύτρια μετά την επίθεση με αυτοκίνητο BBC: Γιατί «πέθαναν» ξανά τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Οι γεωπολιτικές ενδείξεις ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι καλά Ηχηρό «όχι» στη διχοτόμηση της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ΠΑΟΚ: Στο προσκήνιο τα επιθετικά «όπλα» Επιστολή Δούκα στη Ζαχαράκη για την ασφάλεια του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας Ολυμπιακός: Ο Αλγουαθίλ διαλέγει σέντερ φορ για τη Σπάρτα Στις ΗΠΑ ο Δένδιας για υπογραφή συμφωνίας- Συναντήσεις για ρομποτική, ΤΝ και κυβερνοασφάλεια Βούρκωσε η Γιαννακοπούλου από τους τραμπουκισμούς Λαζαρίδη: «Είστε ένας κινούμενος βούρκος» – [βίντεο] Ελπίδα για τη Δημοκρατία για δημοσκόπους: “Θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών”
Efsyn.gr

Πρέσβης Ισραήλ: «Ιστορική» η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα

«Χτες στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, υπεγράφη μια συμφωνία-ορόσημο για τη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου συστήματος αεράμυνας για την Ελλάδα», αναφέρει η Ισραηλινή πρέσβης στην Αθήνα Πνίνατ Γιανάι σε ανάρτησή της στο Facebook.
«Οι ισραηλινές αμυντικές τεχνολογίες -από τις πλέον προηγμένες παγκοσμίως και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές σε πραγματικές συνθήκες μάχης- θα συμβάλουν στην προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου και των πολιτών της χώρας από εναέριες απειλές», σημειώνει και τονίζει:
«Η συμφωνία εμβαθύνει επίσης τη βιομηχανική συνεργασία: περίπου το 25% της παραγωγής θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φέρνοντας πιο κοντά την ισραηλινή και την ελληνική βιομηχανία μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνολογίας, καθώς και την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας».

Aναφέρει μάλιστα ότι, όπως δήλωσε κατά την τελετή ο Ιωάννης Μπούρας, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών της Ελλάδας, «Δεν πρόκειται απλώς για μια δέσμευση. Είναι μια ευκαιρία».
Είναι «μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε, να αναπτύξουμε και να υπερασπιστούμε μαζί», σημειώνει η πρέσβης του Ισραήλ.
«Όταν Ισραηλινοί και Έλληνες μηχανικοί συνεργάζονται χέρι με χέρι για την προστασία των πατρίδων μας, αυτή η συνεργασία μετατρέπεται σε κοινή ευθύνη – και σε μια σαφή δήλωση ότι δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο».
«Πρόκειται επίσης για μια συνάντηση της ιστορικής σοφίας με τη σύγχρονη καινοτομία: τα θεμέλια που έθεσαν ο Αριστοτέλης, ο Αρχιμήδης, ο Δημόκριτος και οι μεγάλοι στοχαστές της αρχαίας Ελλάδας συναντούν σήμερα την ισραηλινή τεχνολογική αριστεία, καθώς οικοδομούμε την άμυνα του αύριο».
Επισημαίνει δε πως η χτεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε με λόγια που αποτυπώνουν το πνεύμα αυτής της συμφωνίας: «Ξεκινήσαμε ως εταίροι – και καταλήξαμε ως φίλοι».
«Συγχαρητήρια στις αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ και στην Ελλάδα για αυτό το προηγμένο αμυντικό σύστημα, για τις θέσεις εργασίας και τη συνεργασία που θα δημιουργήσει, καθώς και για μια εταιρική σχέση που γίνεται διαρκώς βαθύτερη, ισχυρότερη και πιο στρατηγική», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...