Τελευταία νέα
Επική ανατροπή από τον Ολυμπιακό και νίκη μέσα στη Βαλένθια Επίθεση στην Ελευσίνα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι – Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους Champions League: «Κάζο» για τη Μπάγερν, συνεχίζουν αήττητες Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ  Τσίπρας: Η ΕΛΑΣ έχει σχέδιο και όραμα εναλλακτικής διακυβέρνησης – Ο Μητσοτάκης πόλος αστάθειας για τη χώρα Ο πάπας Λέων διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα Διπλωματικές πηγές: Δεν είναι νέα η Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης – Η Αθήνα έχει ήδη απαντήσει Euroleague: Συνέχισε νικηφόρα ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι Tupac Shakur: Ισόβια στον άνδρα που διέταξε τη δολοφονία του μεγάλου ράπερ πριν 30 χρόνια Τσίπρας: Η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει τα αυτονόητα στους πυροσβέστες Βρετανίδα βουλευτής ΑμεΑ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εκφώνησε ομιλία με φωνή παραγόμενη από AI [βίντεο] Axios: Οι τρεις βασικοί λόγοι που ο Τραμπ απέπεμψε την Γκιλφόιλ CNN: Το παρασκήνιο της αποπομπής Γκιλφόιλ- AXIOS: Οι βασικοί λόγοι της ρήξης με Τραμπ
Efsyn.gr

Πρωτοφανές: Ο Νετανιάχου επικρίνει τους Ισραηλινούς εποίκους για τα πογκρόμ στη Δυτική Όχθη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου άσκησε σήμερα μια σπάνια κριτική στους Ισραηλινούς εποίκους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καταγγέλλοντας «εγκληματικές πράξεις βίας» που διαπράχθηκαν σε δύο παλαιστινιακά χωριά.
«Καταδικάζω έντονα τις εγκληματικές πράξεις βίας που διαπράχθηκαν στα χωριά Κούσρα και Τζαλούντ από μια χούφτα ταραξίες που παραβιάζουν τον νόμο, προκαλούν μεγάλη ζημιά στην εβραϊκή κοινότητα που σέβεται τους νόμους, εμποδίζουν την δράση του Τσαχάλ (ισραηλινού στρατού) στην εκτέλεση των αποστολών του και βλάπτουν τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση.
Στην πρώτη του δημόσια δήλωση για το χωριό Κούσρα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι καταδικάζει τη βία στο χωριό αυτό αλλά και στο Τζαλούντ, αναφερόμενος σε ένα ξεχωριστό περιστατικό σε γειτονικό χωριό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως ασκήσει πίεση στον Νετανιάχου να καταδικάσει δημόσια τους εποίκους αυτούς που είχαν πολιορκήσει Παλαιστίνιους στα σπίτια τους, δήλωσαν Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο Reuters πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Η ισραηλινή κυβέρνηση είχε ήδη κατηγορήσει μια «περιθωριακή μειοψηφία» για τη βία των εποίκων, χαρακτηρισμός που αμφισβητείται από τα συμπεράσματα ομάδων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έρευνα του ΟΗΕ τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι οι ισραηλινές αρχές εμπλέκονται άμεσα σε επιθέσεις εποίκων που έχουν σκοτώσει, τραυματίσει και εκτοπίσει Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η ισραηλινή αποστολή στη Γενεύη απέρριψε τα ευρήματα της έκθεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...