Τελευταία νέα
Εκλογές στο Ισραήλ: Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στην κάλπη – Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα σε Νετανιάχου και Άιζενκοτ ΣΥΡΙΖΑ: Καρφώνει Τεμπονέρα και στέλνει μήνυμα σε ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ – Ούτε «πρώτοι με μια ψήφο» ούτε «ή εμείς ή κανείς» Το masterclass του Ζοσέ Διάλογος για την αποσυμφόρηση του λιμανιού και της πόλης της Ραφήνας Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Μητροπολίτης Δράμας: Συζήτηση για τον επαναπατρισμό κειμηλίων από τη Βουλγαρία Αναστέλλονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για τους πληγέντες φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού Τσουκαλάς: «Γελάνε και τα τσιμέντα με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ» Χατζηδάκης: Το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» δεν αναιρεί τις εθνικές μας επιτυχίες Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan: «Να τα βρούμε, τι χρωστάω» – Συνεχίζονται οι απολογίες Ο Νετανιάχου δημιουργεί κλίμα πάνω στην κάλπη – Καταγγέλλει ότι αραβικά κόμματα προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές» Άννα Παπαδοπούλου: Θέατρο του παραλόγου εκ μέρους της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό – Fake news από τον Άδωνι Γεωργιάδη Νέα Αριστερά: Το “επιτελικό κράτος” κοιμόταν ύπνο βαθύ όσο εγκληματούσαν τα κυκλώματα στην εστίαση και το μπάσκετ
Efsyn.gr

Πυρκαγιές: Ακραίος κίνδυνος αύριο σε τρεις περιφέρειες – Στο «κόκκινο» και η Αττική [χάρτης]

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο σε Αττική και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου ενώ σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) θα είναι αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΕ Αχαΐας)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Εύβοιας)
• Περιφέρεια Θεσσαλίας
• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Θεσσαλονίκης)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Συστάσεις προς τους πολίτες
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...