Τελευταία νέα
«Γαλάζιοι» βουλευτές σε ανοιχτή γραμμή κριτικής: Ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” Αλέξης Τσίπρας: Ανατροπές στους φόρους – Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για µεσαία τάξη και εργαζόµενους Μ.Χαρακόπουλος: Χρέος μας να μην απογοητεύουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν Δημοσκόπηση Marc: “Κοστίζει” η ακρίβεια στην κυβέρνηση – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Κόντρα Μαρινάκη – ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τις ανεξάρτητες αρχές Αθηνά Λινού: Ανοικτό «παράθυρο» για ένταξη στο νέο κόμμα Τσίπρα – Τι δείχνει η δήλωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις Θετική η Λινού σε ενδεχόμενη συμπόρευση με τον Τσίπρα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ, δεύτερο με 13,5% το ΠΑΣΟΚ- Έντονη ανησυχία για την ακρίβεια Μήνυμα Γεωργιάδη για τις εκλογές με το βλέμμα στον παρελθόν: “Τον Μητσοτάκη και τα μάτια μας” Βουλή: Τη Δευτέρα αρχίζει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα κρυπτοστοιχεία και τις εναλλακτικές μορφές πληρωμής και επενδύσεων Μήνυμα Γεωργιάδη στον δρόμο προς τις εκλογές με «βουτιά» στο παρελθόν: «Τον Μητσοτάκη και τα μάτια μας» Κ.Βελόπουλος: Έχουμε μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση
Kosmoslarissa.gr

Πυρ ομαδόν για τις συνθήκες της δικαστικής αίθουσας – Aντιδράσεις για τη χωρητικότητά της

Πυρ ομαδόν από τους δικηγόρους για τις συνθήκες της δικαστικής αίθουσας που τις χαρακτήρισαν ντροπιαστικές καθώς δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστα αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της ιστορικής δίκης της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Το μεγάλο αγκάθι που δεν είναι άλλο από τις συνθήκες της αίθουσας φάνηκε από νωρίς το πρωί πριν καν ανέβει η έδρα και πριν καν η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας Γεωργία Στεφανίδου κηρύξει την έναρξη της δίκης.

Η εικόνα με όρθιους δικηγόρους και των δύο πλευρών,με δικηγόρους να κάθονται στα κενά εδώλια των κατηγορουμένων και με τους συγγενείς των θυμάτων να μην χωρούν για να μπουν στο ακροατήριο έδειξε ότι οι συνθήκες δεν ήταν αναμενόμενες .

Ντροπή, φώναζαν απο το ακροατήριο συγγενείς θυμάτων που τρία χρόνια μετά την τραγωδία έφτασαν στο δικαστήριο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων έκαναν λόγο για τσουβάλιασμα των παραγόντων και έθεσαν ευθέως ζήτημα παραβίασης της αρχής της δίκαιης δίκης με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα που προέκυψε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της έναρξης της δίκης.

TA NEA

Το άρθρο Πυρ ομαδόν για τις συνθήκες της δικαστικής αίθουσας – Aντιδράσεις για τη χωρητικότητά της εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...