Τελευταία νέα
Δίκη Τεμπών – Ηλίας Παπαγγελής: «Ο Μητσοτάκης είτε είναι ο ίδιος ανακατεμένος είτε θέλει να προφυλάξει τους δικούς του» Ευάγγελος Αποστολάκης: Πρώτη επίσημη εμφάνιση με το ΠΑΣΟΚ – Στην Κρήτη με κλιμάκιο του κόμματος Δημητρακόπουλος για τη διαμάχη Βίσση – Καρβέλα: Οι 300.000 ευρώ καταβλήθηκαν πριν τη συναυλία στο ΟΑΚΑ [βίντεο] Σαλμάς: “Τι γιορτάζει η ΝΔ; – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το 23,5%” Γ. Μανιάτης: Ο Κάθετος Διάδρομος ενοχλεί πολλαπλώς Τούρκους και Ρώσους Λαύριο: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην πρώην του και τον σύντροφό της TRANSEUROPA 2026: Φεστιβάλ για δημοκρατία, τεχνολογία, οικολογία και δημόσιο χώρο Παραιτήθηκε η ξαδέρφη του Καραμανλή από τον ΟΣΕ Τον Ιανουάριο οι παραιτήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών που πάνε ΕΛ.Α.Σ: Η μάχη για τα ψηφοδέλτια Μητσοτάκης: “Τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκλάπησαν – Θα εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας” Θάνατος Μαζωνάκη: Στο ΑΤ Κυψέλης ο δικηγόρος του για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου [βίντεο] Π. Μαρινάκης: Στο 100% η κρατική ενίσχυση για τις ζημιές στις κατοικίες στην Κρήτη
Newsauto.gr

Πότε θα δούμε τα νέα Fiat Grizzly;

Από τη Fiat ανακοινώθηκε ότι τα δύο νέα μοντέλα της τα οποία εξελίσσει έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εξέλιξή τους και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίασή τους.

Η Fiat αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τα νέα Grizzly SUV και Grizzly Fastback. Όπως έγινε γνωστό, η παγκόσμια πρεμιέρα τους θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της νέας εμπορικής στρατηγικής της ιταλικής μάρκας είναι ότι και οι δύο εκδόσεις θα διατίθενται στην ίδια τιμή, παρά το γεγονός ότι απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό, μια πρακτική που σπανίζει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ολιβιέ Φρανσουά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, το Grizzly SUV έχει σχεδιαστεί για οικογένειες που αναζητούν άνεση και ευρυχωρία, ενώ η Fastback εκδοχή του απευθύνεται σε όσους επιθυμούν τα ίδια πρακτικά χαρακτηριστικά με πιο δυναμική και ξεχωριστή σχεδίαση.

Όπως είπε, η έναρξη των πωλήσεων τους στην Ευρώπη προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους που διανύουμε, ενώ στη συνέχεια θα διατίθεται και σε άλλες αγορές, όπως της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής.

Και τα δύο νέα μοντέλα της Fiat βασίζονται στην πλατφόρμα «Smart Car» του Ομίλου Stellantis. Το Grizzly SUV έχει μήκος 4.390 χλστμ., ενώ η Fastback έκδοση φθάνει τα 4.490 χλστμ., αντίστοιχα, προσφέροντας χώρο αποσκευών 600 λίτρων.

Στον βασικό εξοπλισμό τους θα περιλαμβάνονται ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών και αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών.

Επίσης, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Επιπέδου 2 με προσαρμοζόμενο cruise control. Προαιρετικά θα διατίθενται, μεταξύ άλλων, πανοραμική ηλιοροφή δύο τμημάτων, ψηφιακός εσωτερικός καθρέπτης, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και ο φωνητικός βοηθός Alexa.

Αναφορικά με τους κινητήρες τους, θα διατίθενται με τον υπερτροφοδοτούμενο 1,2 λίτρων μέγιστης ισχύος 101 ίππων, με την εξηλεκτρισμένη εκδοχή 48 Volt αυτού που αποδίδει 145 ίππους, καθώς και ως αμιγώς ηλεκτρικά, τα οποία θα έχουν μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία έως 406 χλμ.

Τέλος, τα Grizzly SUV και Fastback που θα πωλούνται στην Ευρώπη  θα κατασκευάζονται στο Μαρόκο και αυτά για τη Λατινική Αμερική στο εργοστάσιο της Fiat στη Βραζιλία.

Επίσης, αναμένεται να διατίθενται και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, με το εμπορικό σήμα της Chrysler και με ονομασία Arrow και Arrow Cross, αντίστοιχα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Με αυτούς τους τρόπους θα κάνεις πιο αποδοτικό το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο

Δοκιμή: Volkswagen T-Roc 1.5 eTSI 116 PS

Δοκιμή: Yamaha XMAX 300

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...