Τελευταία νέα
Ο Παπανώτας «σφάζει με το γάντι» τον Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης ΑNΤΑΡΣΥΑ: Βάλτε τέλος στις εξορύξεις (και) στις θάλασσες και στους ωκεανούς κερδών και περιβαλλοντικής καταστροφής «Ιστορική η υποψηφιότητα του πατέρα μου, έχουμε δεχθεί πολλές απειλές» λέει ο γιος του Φρέντι Μπελέρη Στ. Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας Π.Τσακλόγλου: «Το 2027 μπορεί να έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης»! ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπανώτας: Με κακοποιούν πολιτικά, είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς Στ. Κασσελάκης: Περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου Παύλος Μαρινάκης: Τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια Ρωμανός: Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρούν ότι το BBB δεν τρώγεται, αλλά πιστεύουν ότι ο σανός καταπίνεται αμάσητος Στέφανος Κασσελάκης: Περήφανος για το ευρωψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Αριστείας Μπελέρης για την υποψηφιότητά του: «Η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται»

Π.Ο.ΑΣ.Υ:Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία.

09/03/2021

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Ομοσπονδία μας οφείλει να έχει και έχει διαχρονικά ξεκάθαρη και σαφή θέση.

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται διότι μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε και ως αστυνομία αλλά και ως κοινωνία. Στις δημοκρατίες, και ειδικά στην χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν έχει θέση η βία, αλλά ο διάλογος, τα επιχειρήματα, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, κρίσιμα ζητήματα για τα οποία αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος.

Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός δίπλα στους αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά αγώνα τόσο για τα δικαιώματα όσο και για την ασφάλεια των πολιτών, τους οποίους υπηρετούμε, δίνοντας ακόμα και τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτη κάθε έκπτωση σε αστυνομικές αρχές, αξίες και κώδικες δεοντολογίας, κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κάθε πρόσληψη αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Η Ομοσπονδία μας, τέλος, ζητά από τη συντεταγμένη πολιτεία την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού ώστε να μην μένουν σκιές για το έργο και την προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων Αστυνομικών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.(08/03/21)

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Διαβάστε επίσης...