Τελευταία νέα
Κορινθία: Φωτιά σε μεταγωγικό λεωφορείο με επτά κρατούμενους στην Αρχαία Νεμέα Καρπουχτσής κατά ΝΔ για 120 δόσεις: Το κράτος αισχροκερδεί – Επιβαρύνει την οφειλή με επιτόκιο 5,8% Ν. Ανδρουλάκης μετά την αυτοψία στο Οροπέδιο: Η κυβέρνηση πρέπει να παραμερίσει τη γραφειοκρατία και να δράσει γρήγορα Mυρτώ Κοροβέση: Διαπιστώνω μεγάλη σοβαρότητα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Προφανώς και θα είμαι υποψήφια Θάνατος Μαζωνάκη: Άδειο το χρηματοκιβώτιο – «Δεν είχε ούτε χρήματα ούτε έγγραφα», λέει ο δικηγόρος του τραγουδιστή Μ. Αποστολάκη: “Οξύμωρο να συγκυβερνήσουμε με αυτούς που αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε” Ο Παύλος Πολάκης “βάζει τα γυαλιά” στην αντιπολίτευση και ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση Πέθανε η «κυρία Αριστέα», η εμβληματική ταμίας του Ιντεάλ Κ. Καρπουχτσής: 120 δόσεις για να μπορούν να πληρώσουν, όχι για να χρωστούν περισσότερα χρόνια – Χρειάζεται πραγματική δεύτερη ευκαιρία Πώς δρούσε το κύκλωμα με αρχηγό τον Φίλιππο Καμπούρη: Εστιατόρια και μαγαζιά ρούχων με «αχυρανθρώπους» Πρόταση Μητσοτάκη για το στεγαστικό: Κτίρια μόνο για μακροχρόνια ενοικίαση με κίνητρο έως δύο επιπλέον ορόφους – Το μοντέλο «build tο rent» «Μετεγκατάσταση» στο χωριό: Ανοίγει η πλατφόρμα με ενίσχυση 10.000 ευρώ – Ποιες περιοχές αφορά
Newsauto.gr

Ράλλυ Ντακάρ: Οδεύει και αυτό προς ματαίωση;

Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή έχει διαταρχθεί. Εκτός από τις ακυρώσεις αγώνων σε F1, WRC και MotoGP, το Ράλλυ Ντακάρ βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της ματαίωσης.

Ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ έχει ήδη στοιχίσει σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις. Δύο, τουλάχιστον, αγώνες F1 δεν θα διεξαχθούν ενώ δύο ακόμη (Μπαχρέιν, Άμπου Ντάμπι) θα φιλοξενηθούν -μάλλον- σε άλλες χώρες.

Η αβέβαιη κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου επηρεάζει και άλλες αγωνιστικές σειρές. Το MotoGP ανέβαλε το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, για τον Νοέμβριο. Τώρα, το εμβληματικό Ράλλυ Ντακάρ απειλείται επίσης. Η τοποθεσία του έχει αλλάξει αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2020, πραγματοποιείται ετησίως στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Η επόμενη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για την 1η έως τις 15 Ιανουαρίου 2027.

Η τελική απόφαση από τον διοργανωτή Amaury Sport Organisation (ASO) αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Οι κατασκευαστές, οι ομάδες και οι αναβάτες χρειάζονται σύντομα μια απόφαση, καθώς ο χρόνος προετοιμασίας για τη μεγάλη διοργάνωση διαρκεί αρκετούς μήνες.

Οι εικασίες για πιθανή ακύρωση του ράλι κυκλοφορούσαν από την αρχή του έτους. «Προσωπικά, αναμένω να ακυρωθεί», δήλωσε στο «Speedweek.com» ο Αυστριακός σύμβουλος της KTM, Χάιντς Κινιγκάντνερ. Σε περίπτωση που η εκδήλωση πραγματοποιηθεί παρά τις συνεχιζόμενες προειδοποιήσεις ασφαλείας στη Σαουδική Αραβία, στη χειρότερη περίπτωση όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να αποσύρουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Ένα παρόμοιο δίλημμα είχε προκύψει όταν το Ράλλυ Ντακάρ ήταν ακόμη προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Αφρική. Ο Κινιγκάντνερ το βλέπει αυτό ως ανατρεπτικό παράγοντα: «Ο διοργανωτής απλά δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για αυτό, με ολόκληρη την τηλεοπτική παραγωγή και το υπόλοιπο συνεργείο. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν καν να πάνε οι ίδιοι. Ένας από τους κορυφαίους πλοηγούς μου το είπε αυτό. Μερικοί μηχανικοί έχουν ήδη πει ότι δεν θα πάνε στη Σαουδική Αραβία. Οπότε θα είναι δύσκολο» σημείωσε ο Αυστριακός.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑWRC Ράλλυ Ακρόπολις 2026: Ο Οζιέ περνάει μπροστά! (+video)Ράλλυ Παραγουάης: Ο Πάγιαρι επιβιώνει μέσα στο χάος! (+video)Ράλλυ Χιλής: Θρίαμβος Σόλμπεργκ-Πρωταθλήτρια η Toyota (+video)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...