Τελευταία νέα
Προτάσεις από υπουργούς και βουλευτές ζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης Στ. Παπασταύρου: Στο ΣτΕ το σχέδιο για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου 1 ΝΔ: Αυτές είναι οι έξι γυναίκες που εντάσσονται στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του 2027 Η ΝΔ ανακοίνωσε έξι γυναίκες υποψήφιες για τις εκλογές του 2027: Καβαλλάρη, Σώκου, Τραγάκη, Καλού, Τζήκα, Φλώρου Νέα παρέμβαση Φαραντούρη και 55 ευρωβουλευτών κατά Meta, Google, Χ, Τik tok Ευρωπαϊκό «κραχ» ή μεσογειακή αντεπίθεση; Το σχέδιο Σάντσεθ που σώζει τις πολιτικές της ΕΕ και το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη Απάντηση Γεωργιάδη για το σύνθημα της ΔΑΠ: «Η γνώμη των αριστερών για μένα δεν με νοιάζει καθόλου» Σε ρυθμούς εκλογών η ΝΔ: Ο Χατζηδάκης ζητά προτάσεις από υπουργούς και βουλευτές για την επόμενη τετραετία Πιερρακάκης για προϋπολογισμό: Μέτρα 2,2 δισ. ευρώ το 2027 – Τι είπε για φοροελαφρύνσεις και τιμές καυσίμων Ο Σαρακιώτης κοντά στην ΕΛΑΣ: «Έχω εκλεγεί τρεις συνεχόμενες φορές με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Τσίπρα» Γαλλία: Ο Λεκορνί ζητά απαγόρευση κυκλοφορίας – Διαδηλωτές απέκλεισαν το Λούβρο [εικόνες – βίντεο] «Λυσιστράτη»: Η μοναδική ικανότητα του Σταμάτη Κραουνάκη
Efsyn.gr

Ρέθυμνο: Οριοθετημένη και χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στην περιοχή των Σελλίων 

Σαφώς βελτιωμένη είναι το πρωί του Σαββάτου η εικόνα της πυρκαγιάςπου εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή των Σελλίων, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, καθώς η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν περίπου 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα, με το βάρος να πέφτει πλέον στην επιτήρηση της καμένης έκτασης και στην άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή των Σελλίων και, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε γρήγορα διαστάσεις, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Χθες στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και τέσσερα ελικόπτερα, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στις περιοχές Φωτεινάρι και Σούδα, με κατεύθυνση μέσω του παραλιακού αγιοβασιλιώτικου δρόμου προς την παραλία Κόρακα στο Ροδάκινο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτροπή αναζωπυρώσεων και στην προστασία των οικισμών.
Αυτή την ώρα η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, χωρίς ενεργά μέτωπα, ωστόσο η επιτήρηση συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση, καθώς οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι άνεμοι διατηρούν αυξημένο τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...