Τελευταία νέα
Έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ των ZZ Top, Φρανκ Μπερντ σε ηλικία 77 ετών Κωνσταντίνος Τσουκαλάς [1937-2026]: Ενας μεγάλος στοχαστής απέναντι στις βεβαιότητες ΗΠΑ – Ιράν: Το «ναυάγιο» της συμφωνίας των 60 ημερών – Από τις πανηγυρικές υποσχέσεις στο απόλυτο αδιέξοδο Λήρος Δεκαπενταυγούστου Ινστιτούτο Τσίπρα: Η πρόταση για «Ενεργειακή Δημοκρατία» απέναντι στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος Ρένα Δούρου: Επίδειξη δύναμης με μηνύματα εντός και εκτός Κουμουνδούρου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Αυγούστου Το «παλιό, ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ επέστρεψε: Σκληρό μέτωπο και πυρά κατά Τσίπρα Για την έκπληξη πάει ο Σαμαράς ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό
Efsyn.gr

Ρίο – Αντίρριο: Γάλλοι Αλπινιστές κρέμονται από τη γέφυρα για εργασίες συντήρησης – Εντυπωσιακό βίντεο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βαριάς συντήρησης στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με εξειδικευμένους τεχνίτες από τη Γαλλία να πραγματοποιούν μια ιδιαίτερα απαιτητική επιχείρηση που γίνεται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπου οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, γνωστοί ως «Γάλλοι Αλπινιστές», έχουν αναλάβει τη συντήρηση της αντικεραυνικής εγκατάστασης του έργου.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική τεχνική διαδικασία, η οποία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε γέφυρα παγκοσμίως, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συντήρηση σε άλλη γέφυρα αυτού του τύπου.
Θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι οι εργασίες στο Ρίο – Αντίρριο
Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να απαιτηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε η γέφυρα να παραμείνει πλήρως λειτουργική.
Στο πλαίσιο της συντήρησης, οι ειδικοί αποσυναρμολογούν τα αλεξικέραυνα, τα μεταφέρουν και τα απλώνουν κατά μήκος του πεζοδρομίου, όπου πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι εργασίες αποκατάστασης, πριν τοποθετηθούν εκ νέου στις θέσεις τους.
Η επιχείρηση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επιστημόνων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για φοιτητές και νέους μηχανικούς να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία συντήρησης ενός τόσο σύνθετου τεχνικού έργου.
Δείτε βίντεο από το Ρίο – Αντίρριο:

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...