Τελευταία νέα
Οι Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους – Τραγούδησαν και τον ελληνικό εθνικό ύμνο [βίντεο] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Διαμαντής Αξιώτης Άγιοι Ανάργυροι: Συνελήφθη 19χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου – Αναζητείται ένας ακόμα νεαρός Συνελήφθη 49χρονος για φωτιά στη Σαλαμίνα – Έκανε εργασίες με συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης Η ρήξη Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά και η μάχη για την επόμενη ημέρα Άνετο 4-0 του ΠΑΟΚ κατά το Λεβαδειακού μέσα στην Τούμπα και… με το μυαλό στην Μπραν Επίθεση με σπαθί στη Σουηδία: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος ύποπτος Νέα Ιωνία: Νεκρός 60χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Βεΐκου ΕΛ.Α.Σ.: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες στους ελέγχους Σίφνος – ιδιοκτήτρια εταιρία του ελικοπτέρου: «Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς αβάσιμες εικασίες» Νεκρή 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια στον Μπάλλο Χανίων, μετά από πεζοπορία υπό ακραία ζέστη Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Ο δράστης είχε συλληφθεί για καταδίωξη πρώην συζύγου του
Efsyn.gr

Ρατσιστική επίθεση από Παραγουανή γερουσιάστρια κατά Μπαπέ: «Απολίτιστε Καμερουνέζε» – «Aνάξια της θέσης σας»

Ο Κιλιάν Μπαπέ της Γαλλίας αντέδρασε κατά μιας Παραγουανής γερουσιάστριας, χαρακτηρίζοντάς τη «απεχθή γυναίκα», αφού εκείνη εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση εναντίον του.
Το πέναλτι του Μπαπέ αποδείχθηκε καθοριστικό σε έναν επεισοδιακό αγώνα, καθώς η Γαλλία επικράτησε της Παραγουάης με 1-0 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το Σάββατο και προκρίθηκε στα προημιτελικά.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Σελέστε Αμαρίγια δημοσίευσε μια μακροσκελή ρατσιστική επίθεση μέσω του X, περιγράφοντας τον Εμπαπέ ως «Κάμερουνιο αποικιοποιημένο, που προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει τον εαυτό του ως Γάλλο» και ως έναν «απολίτιστο άνθρωπο που δεν έμαθε να γράφει». Πρόσθεσε επίσης ότι οι παίκτες της Παραγουάης θα έπρεπε να τον είχαν χαστουκίσει μετά τον αγώνα.

«Είστε μια απεχθής γυναίκα και ανάξια της θέσης σας», λέει ο Μπαπέ
Ο Μπαπέ, αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, απάντησε με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση, υπερασπιζόμενος όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους παίκτες της Παραγουάης.
«Κυρία Σελέστε Αμαρίγια, είστε μια απεχθής γυναίκα και ανάξια της θέσης σας. Δεν εκπροσωπείτε την Παραγουάη, αυτή τη χώρα που έχει αγωνιστεί με πάθος και τιμή σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης», έγραψε.
«Μέσα από την απερισκεψία σας και τον απροκάλυπτο ρατσισμό σας, ολόκληρος ο κόσμος έχει ήδη ξεχάσει την πορεία και την ιστορική προσπάθεια που πραγματοποίησαν οι παίκτες σας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνοντας χώρο σε μια ανίκανη γυναίκα που παρουσιάζει τη χειρότερη δυνατή εικόνα για τη χώρα της. Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε ανθρώπους σαν εκείνη να έχουν την ελευθερία να διαδίδουν το μίσος και τον ρατσισμό τους σε όλο τον κόσμο».

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) κλιμάκωσε την υπόθεση, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει ποινικές μηνύσεις και χαρακτηρίζοντας τα σχόλια της γερουσιαστή «απολύτως αποκρουστικά και απαράδεκτα».
Η ομοσπονδία ανέφερε: «Αυτές οι δηλώσεις είναι εγκληματικές και καταδικαστέες. Πρέπει να διωχθούν τόσο εδώ όσο και αλλού. Η FFF αναφέρει την υπόθεση στην εισαγγελία με στόχο την έναρξη νομικών διαδικασιών».

 
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...