Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα η Μαρία Σάκκαρη.
Στον τελικό του τουρνουά WTA 250 με την επωνυμία «Athens Open», η Τσέχα ήταν καλύτερη… στις λεπτομέρειες και με 2-0 σετ επί της Ελληνίδας πρωταθλήτριας κατέκτησε τον τίτλο (7-6(5), 6-3). Η Σάκκαρη έδωσε μεγάλη «μάχη» απέναντι στην Τσέχα (νο37), η οποία κατάφερε να βρει τα χτυπήματα που ήθελε στα πιο καθοριστικά σημεία του πρώτου και δεύτερου σετ, φτάνοντας στην κατάκτηση του τουρνουά.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα με «λαβ γκέιμ» στο πρώτο σετ και τρεις άσσους στο δικό της σερβίς. Η Κρεϊτσίκοβα «απάντησε» με δικό… αναπάντητο γκέιμ, όμως η Σάκκαρη άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Κράτησε το σερβίς της, έκανε μπρέικ στο 4ο γκέιμ και φάνηκε να ελέγχει την κατάσταση, ξεφεύγοντας με 4-1.
WTA 250 ATHENS OPEN 2026 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ – ΜΠΑΡΜΠΟΡΑ ΚΡΕΙΤΣΙΚΟΒΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)
Η Τσέχα, ωστόσο, έβγαλε «αντίδραση», εκμεταλλεύτηκε το δικό της σερβίς και με μπρέικ στο 7ο γκέιμ έφερε την κατάσταση ξανά σε ισορροπία (4-4). Οι δύο τενίστριες συνέχισαν… χέρι-χέρι μέχρι το 6-6 και το συναρπαστικό τάι-μπρέικ.
Εκεί η Κρεϊτσόκοβα προηγήθηκε με 5-3, όμως η Σάκκαρη έκανε ένα μίνι-μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5. Η Τσέχα, ωστόσο, βρήκε τα χτυπήματα που ήθελε, «έσπασε» το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και πήρε το πρώτο σετ με 7-5 στο τάι-μπρέικ.
Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, όμως δεν το… χάρηκε για πολύ καθώς η Κρεϊτσίκοβα βρήκε απαντήσεις στα σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας κι «απάντησε» με δικό της μπρέικ σε 2-2.
Μετά το 3-3 (ε σερβίς της Σάκκαρη), η Κρεϊτσίκοβα ανέκτησε το προβάδισμα κι αμέσως μετά έκανε νέο μπρέικ, ανεβάζοντας το σκορ στο 5-3. Σερβίροντας για τη νίκη στο 9ο γκέιμ του δεύτερου σετ, η Κρεϊτσίκοβα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Σάκκαρη κι έφτασε στο 6-3, κάνοντας δικό της το τρόπαιο του «Athens Open».
Διαβάστε περισσότερα
