Τελευταία νέα
Νέα Αριστερά: «Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη λειτουργεί ως χορηγός του Κασιδιάρη – Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες» Ισπανία: 3ήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια [εικόνες – βίντεο] Πιερρακάκης από το Σουφλί: Το καθήκον και η αφοσίωση αποκτούν άλλο βάρος όταν είσαι στα σύνορα Η Τουρκία προχωρά σε «άνοιγμα» προς την Αίγυπτο: «Εάν υπογραφεί συμφωνία, θα κερδίσει 15.000 τ.χλμ θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε σύγκριση με την Ελλάδα» Δούρου: «Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε τις γερμανικές οφειλές – Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου» Ευρωπαϊκή Ένωση: Στήριξη στην Ισπανία για τη σιδηροδρομική τραγωδία – Έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια Μήνυμα του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Κ. Γκιουλέκα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Η αποχή των νέων από τις κάλπες: Αδιαφορία ή συνειδητή απόρριψη; Ν. Ανδρουλάκης: Δημοκρατία και εθνική αξιοπρέπεια ως ευθύνη Βραζιλία: Στο Μαϊάμι ο Μπολσονάρο μετά την εκλογική ήττα – Οι ΗΠΑ του χορηγούν βίζα παραμονής Με άνεση ο Ολυμπιακός έκανε το «3 στα 3» στο Κύπελλο [βίντεο] «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το νέο σύστημα αεράμυνας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Tennis24.gr

Σίνερ – Τζόκοβιτς: Ένας ημι-Τελικός με τεράστιο διακύβευμα

Δύο γενιές, μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες του σύγχρονου τένις και ένα εισιτήριο για τον τελικό του Wimbledon.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Γιάνικ Σίνερ επιστρέφουν την Παρασκευή στο Centre Court, σε έναν ημιτελικό με τεράστιο διακύβευμα και για τους δύο.
Ο 39χρονος Σέρβος βρίσκεται δύο νίκες μακριά από το 25ο Grand Slam της καριέρας του και τον πρώτο του major τίτλο μετά το US Open του 2023. Απέναντί του, ο Νο1 του κόσμου και υπερασπιστής του τίτλου, ο οποίος πριν από έναν χρόνο τον σταμάτησε στον ίδιο γύρο και στο ίδιο γήπεδο με 6-3, 6-3, 6-4.
Μόνο που από τότε μεσολάβησε η Αυστραλία.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τζόκοβιτς έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών απέναντι στον Σίνερ, επικρατώντας με 3-6, 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό τεσσάρων ωρών και εννέα λεπτών.
Ήταν η απόδειξη ότι, ακόμη και σε αυτή τη φάση της καριέρας του, μπορεί να αντέξει την ένταση του Ιταλού και να τον νικήσει στη μεγαλύτερη σκηνή.
Ο Σίνερ προηγείται πλέον με 6-5 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με την Παρασκευή να αποτελεί τη 12η συνάντησή τους.
Το μεγάλο ερωτηματικό πριν από τον ημιτελικό
Αν υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό πριν από την Παρασκευή, αυτό δεν αφορά το επίπεδο του Τζόκοβιτς.
Αφορά το σώμα του.
Ο Σέρβος χρειάστηκε πέντε ώρες και 15 λεπτά για να ξεπεράσει τον Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ στον μεγαλύτερο σε διάρκεια προημιτελικό στην ιστορία του Wimbledon.
Αντίθετα, ο Σίνερ, μετά την πεντάσετη περιπέτεια της πρεμιέρας απέναντι στον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, δεν έχει χάσει άλλο σετ και φτάνει στον ημιτελικό σαφώς πιο ξεκούραστος.
Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς αναγνώρισε τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Αυστραλία.
«Στην Αυστραλία είχα έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό με τον Σίνερ. Όμως εδώ αυτός ο αγώνας ήταν στα προημιτελικά και τώρα πρέπει να παίξω με τον Σίνερ στα ημιτελικά. Εκείνο ήταν το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς για μένα. Είχα έρθει πιο φρέσκος, έπειτα από αρκετούς μήνες ξεκούρασης και προετοιμασίας. Τώρα είναι λίγο διαφορετικά».
Αυτή είναι ίσως και η σημαντικότερη παράμετρος του ημιτελικού.
Ο Σίνερ έχει τη φρεσκάδα, την ηλικία, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον τίτλο του υπερασπιστή του Wimbledon.
Ο Τζόκοβιτς έχει 24 Grand Slam, επτά τίτλους στο Λονδίνο και το… τιμολόγιο της Αυστραλίας.
Την Παρασκευή, στο Centre Court, θα φανεί ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη αξία.
WIMBLEDON LADIES’ DRAW | MEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)
The post Σίνερ – Τζόκοβιτς: Ένας ημι-Τελικός με τεράστιο διακύβευμα appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...