Τελευταία νέα
Μαγική ανατροπή στο Βελιγράδι για την εθνική με «buzzer beater» του Δουβίκα [βίντεο] Η Γαλλία στέλνει στρατιωτική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία για την προστασία του λιμανιού Γιανμπού «Κατοστάρα» Ολυμπιακού μέσα στην έδρα της Μπασκόνια Εντυπωσιακή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στη Euroleague Γρατσία: Δεν θα φύγει η Καρυστιανού από τη χώρα ένα δεν μπει στη Βουλή – «Το είπε χαριτολογώντας» [βίντεο] Σακελλαρίδης: «Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει ο Μητσοτάκης όταν χαριεντίζεται με έναν εγκληματία πολέμου;» Νέα Υόρκη: Σούζαν Σάραντον, Χάνα Άινμπιντερ και άλλοι 100 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση μετά από διαμαρτυρία κατά του Νετανιάχου ΕΛ.Α.Σ. κατά κυβέρνησης: Δώστε λύση στους πολίτες που αγωνιούν για το πώς θα βγάλουν τον χειμώνα ΟΗΕ: Ογδόντα χώρες ζητούν την αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το άρθρο 74 του νομοσχεδίου αλιείας– Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας Καστανίδης: “Βλέπει” διαμεσολαβητές για συνεννόηση ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ Ο επαρχιώτης στη Silicon Valley
Thefaq.gr

Σακελλαρίδης: «Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει ο Μητσοτάκης όταν χαριεντίζεται με έναν εγκληματία πολέμου;»

Έντονη κριτική στην τετ α τετ συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Νέα Υόρκη, άσκησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Με παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Σακελλαρίδης έθεσε ευθέως το ερώτημα: «Πόσο ευτυχής μπορεί να νιώθει ο Πρωθυπουργός που είναι ο πιο πιστός συνεργάτης κάποιου που εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα;»
Παράλληλα, παρομοίασε τη συνάντηση των δύο ηγετών ως εκείνη «του καλύτερου πελάτη, που μόλις αγόρασε όπλα αξίας 3,5 δισ. ευρώ -ξεχνώντας να πάρει και τον πηγαίο κώδικα- με τον περιχαρή πωλητή τους».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, το στιγμιότυπο αυτό συμπυκνώνει την «ηθική κατάπτωση της εξωτερικής πολιτικής στα χρόνια του Μητσοτάκη», την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει αυτή την τακτική ως «υπεύθυνη διπλωματία» προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης προειδοποίησε για την αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του Τελ Αβίβ στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει δορυφόρος του Νετανιάχου».
Στον αντίποδα, τάχθηκε υπέρ μιας «ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής», ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την «έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό», ως τη μόνη στάση ευθύνης για την ειρήνη και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...