Τελευταία νέα
Τραμπ: «Στημένες» οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ είχαν προετοιμάσει το έδαφος για να επιστρέψει η Ματσάδο στη Βενεζουέλα Χρυσή Μπάλα: Τρίτωσε το… καλό για τον Γιαμάλ – Πήρε ξανά το βραβείο για του κορυφαίου νέου παίκτη της χρονιάς Η Ιορδανία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη νότια Συρία – Αφορμή η επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία Όλγα Κεφαλογιάννη: “Η Κρήτη έχει τις προδιαγραφές για να γίνει προορισμός για 12 μήνες το χρόνο” Κεραμέως για Pizza Fan: Στήριξη στους εργαζόμενους ΗΠΑ: Εκλογές στην εποχή του AI – Οι υποψήφιοι προσαρμόζουν την καμπάνια τους ώστε να τους προτιμούν τα chatbots ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπεκίρης έφυγε αλλά η ευθύνη της επιλογής του ανήκει στον Μητσοτάκη – Ας δώσει εκείνος απαντήσεις, αν μπορεί» Pizza Fan: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι πέντε απολογούμενοι – Ανάμεσά τους ο προγραμματιστής του «αμαρτωλού» λογισμικού «Ρίχνει καρέκλες» σε όλη τη χώρα – Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ποιες περιοχές παίρνουν σειρά Βάσω Τσαρούχα: Γιατί τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» και δεν προφυλακίστηκε ΕΕ και πέντε χώρες κατέθεσαν δήλωση στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Efsyn.gr

Σαμαράς για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας με μηνύματα στο Μαξίμου

Αιχμηρό μήνυμα προς το Μαξίμου έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για τα 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός παρενέβη για τη λειτουργία των θεσμών, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και την κυβερνητική πολιτική, αφού πρώτα απέτισε φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ δικαίωσαν την επιλογή του ελληνικού λαού.
Στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα κατά πόσο σήμερα η Δημοκρατία «λειτουργεί πραγματικά».
«Η Δημοκρατία δίχως τη λαϊκή συμμετοχή είναι κολοβή. Η Δημοκρατία με υπονόμευση των θεσμών είναι ευνουχισμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για οικονομία που ευνοεί «πολύ λίγους», έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, προβληματική παιδεία, αγροτικό πρόβλημα και απαξίωση της ζωής, της εργασίας και της ασφάλειας του πολίτη.
Αναφορές στην Τουρκία, την Κύπρο, τη Συρία και τη Μονή Σινά
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέδεσε επίσης τη λειτουργία της Δημοκρατίας με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, υποστηρίζοντας ότι ο «αναθεωρητισμός και επεκτατισμός της Τουρκίας», σε συνδυασμό με τα «διαρκή τετελεσμένα σε βάρος μας», δημιουργούν κλίμα «εθνικής απαισιοδοξίας».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ελληνισμό της Κύπρου, σημειώνοντας ότι παραμένει η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κατεχόμενα εδάφη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στους χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας, καθώς και στις εξελίξεις που αφορούν τη Μονή Σινά.
«Ημέρα εθνικής περισυλλογής»
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται ούτε αυτονόητη ούτε δεδομένη.
«Η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, ούτε “δεδομένη”. Γιατί ό,τι θεωρείται δεδομένο δεν το εκτιμάμε και κινδυνεύουμε να το χάσουμε. Όλοι οφείλουμε να τη θωρακίζουμε, καθημερινά. Μόνο μέσω της ουσιαστικής λειτουργίας της Δημοκρατίας μπορεί η Ελλάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της», ανέφερε, καταλήγοντας πως η σημερινή ημέρα είναι «ημέρα εθνικής περισυλλογής και όχι πανηγυρισμών».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...