Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Libre.gr

Σδούκου:  Οι απόψεις των βουλευτών βοηθούν το κυβερνητικό έργο

«Δεν υπάρχει καμία εσωστρέφεια. Αυτό που θα δείτε στο τέλος της συνεδρίασης είναι το ενωτικό κλίμα που θα υπάρχει από όλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακούσει όλους τους βουλευτές για δύο λόγους: αφενός γιατί ο ανοιχτός διάλογος είναι στην κουλτούρα της ΝΔ και αφετέρου γιατί κάθε βουλευτής θα θέσει την δική του οπτική, που είναι χρήσιμη για την πορεία του κυβερνητικού έργου» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Alpha Radio 9,89.

   Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για το κυβερνητικό έργο και τον ρόλο των Βουλευτών, η εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης νιώθουν περήφανοι, αφενός για το έργο που έχει γίνει από το 2019 έως σήμερα και αφετέρου γιατί το έργο αυτό το πιστώνεται όλη αυτή η ομάδα.

   Τόνισε δε την συνεισφορά της ΚΟ που όπως είπε «έχει καθοριστικό ρόλο τόσο με την στήριξη των νομοσχεδίων στην Βουλή, όσο και με τις προτάσεις της.

   Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε και στο κεντρικό θέμα της συνεδρίασης που είναι η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση αναφερόμενη στο «άρθρο 16 και τα πανεπιστήμια, την αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, τη μονιμότητα στο δημόσιο, τον δημοσιονομικό κόφτη ώστε να μην ξαναζήσουμε χρεοκοπία και κρίση όπως την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και την κλιματική κρίση, την τεχνητή νοημοσύνη, το δικαίωμα στην κατοικία» δηλαδή «όσα πρέπει να συζητηθούν για το σήμερα και το αύριο» ζητώντας από τα υπόλοιπα κόμματα «να καταθέσουν προτάσεις και να έρθουν σε αυτόν τον τόσο σημαντικό διάλογο».

   Τέλος η κ. Σδούκου σημείωσε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι στην «μεγάλη εικόνα, έχουμε μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που έβγαλε πέρα πολλές κρίσεις και μάλιστα διαφορετικές μεταξύ τους» και «έναν Πρωθυπουργό που κρατά γερά και στέρεα το τιμόνι του καραβιού και ξέρει πού θέλει να το οδηγήσει» και «με αυτά ως παρακαταθήκη και όσα θα παρουσιάσουμε στο συνέδριο για την Ελλάδα του 2030 θα ζητήσουμε από τους πολίτες την ψήφο τους».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...