Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Vipnews.gr

Σεμίνα Διγενή: Παρουσίασε το νέο της βιβλίο στο Δημαρχείο Καισαριανής

Η Αθήνα δεν είναι μόνον δρόμοι και κτήρια, είναι ένα ατελείωτο ανθρώπινο κείμενο που γράφεται κάθε λεπτό. Κι εγώ, χρόνια τώρα, νιώθω πως μ’ αρέσει να το διαβάζω ξανά και ξανά…»
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων στον πρόλογο της η Σεμίνα Διγενή στο βιβλίο της, «Καθ’ οδόν. 15 μονόλογοι στην Αθήνα», δίνοντας από την αρχή κιόλας στον αναγνώστη το στίγμα του νέου της βιβλίου.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καισαριανή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Κανέλα Γεωργοπούλου, αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καισαριανής
Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, δεν είναι επινοημένοι χαρακτήρες. Υπήρξαν και υπάρχουν. Γι αυτό και ανάμεσά τους, μπορεί να συναντήσετε μια γυναίκα στην Ερμού, που μόλις έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, ένα ερωτευμένο 16χρονο αγόρι στην Πανεπιστημίου, που πάει στο πρώτο του ραντεβού, έναν πρωθυπουργό που παρακολουθεί αμήχανος μια διαδήλωση στην Αμαλίας, μια γυναίκα στην Αλεξάνδρας, της οποίας το παιδί, δολοφονήθηκε, έναν ψευτοαγρότη με Φεράρι στο Κολωνάκι, μια ηλικιωμένη στη Β. Σοφίας, που πέρασε τη ζωή της σε εξορίες και φυλακές κά.
Η Αθήνα υπήρξε πάντα μια πόλη εξομολογήσεων. Μια πόλη πανάρχαια, γεμάτη αντιφάσεις και εκπλήξεις, σκληρή και τρυφερή συγχρόνως, θορυβώδης αλλά και βαθιά μοναχική.
Με το «Καθ’ οδόν», ο αναγνώστης καλείται να την ξαναπερπατήσει, με διαφορετικό βλέμμα. Να ακούσει τους ανθρώπους γύρω του, λες και οι σκέψεις τους μιλούν δυνατά.
Δείτε φωτογραφίες:

φωτογραφίες: papadakispress / Αλέξανδρος Παύλου

 
The post Σεμίνα Διγενή: Παρουσίασε το νέο της βιβλίο στο Δημαρχείο Καισαριανής appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...